Szüleimtől és Párom Anyukájától is kaptunk cukkinit az elmúlt napokban.
Nem is kicsiket. Ma egy hatalmas, Szüleimtől kapott cukkini
felhasználására kerestem új receptet a neten. Találtam is egy jónak
tűnőt ITT. Köszönet a receptért. Pontos mennyiségek nem voltak megadva, így én is találomra csináltam.
Hozzávalók:
1 hatalmas, kemény héjú cukkini - tisztítva, kimagozva, nagy lyukú reszelőn lereszelve, 2 fehér műanyag kanál ételízesítő a lesózáshoz, 15-20 dkg durvára reszelt trappista sajt, 2 egész nyers tojás, őrölt bors és fokhagyma granulátum ízlés szerint
- én jócskán tettem bele, mert imádom, ha jó fűszeres az étel -, annyi
zsemlemorzsa, hogy összeálljon a massza, végül még fél fehér műanyag
kanál ételízesítő, olaj a sütéshez.
A lereszelt cukkinit ételízesítővel leszórva állni hagytam, hogy kiadja a
levét. Addig lereszeltem a sajtot. A cukkini kioldódott levét
kinyomkodtam, hozzáadtam a reszelt sajtot, tojást, fűszereket, majd
annyi zsemlemorzsát, hogy jól formálható masszát kapjak. Forró olajban,
de a hőt mérsékelve sütöttem meg a cukkinifasírtokat. Nem tudom miért
barnultak meg ennyire, talán a sajttól? Az viszont biztos, hogy nagyon
finomak voltak. Még húsimádó Legkisebbikem is jól belakmározott belőlük.
Köretet nem csináltam hozzá, ez egymagában volt a köret és a feltét is.
Ebből a mennyiségből nekem 17 db lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése