Négyféle pizzát sütöttem ma vacsorára. A pizzaszószt is én főztem. Finom lett mind a négy pizza :).
A tészta hozzávalói:
1 kg liszt (fele finomliszt, fele rétesliszt), 2 csapott fehér
műanyag kanál só, 1,5 dl langyos víz, 2 mokkás kanál cukor, 1 csomag
friss Lidl-s élesztő, 3 dl langyos víz, pár löttyintés napraforgó olaj
A liszteket megmelegítettem mikróban, belekevertem a sót. A másfél deci
langyos cukros vízben felfuttattam az élesztőt. Amikor felfutott, a
liszthez adtam, majd a többi langyos vízzel, és némi olajjal sima
tésztává dagasztottam. Letakarva duplájára kelesztettem.
A pizzaszósz hozzávalói:
Kevés
olaj, fél fej hagyma és fél hegyes erős paprika (a
magház felöli rész) - mindkettő nagyon apróra vágva, 500 gr Nostia passzírozott paradicsom, kevés víz,
csapott fehér műanyag kanál ételízesítő, fokhagyma granulátum, pár csepp
folyékony édesítőszer. Jaj, kimaradtak a fűszerek, 2-2 csipet szárított bazsalikom és oregánó.
A hagymát és zöldpaprikát ételízesítővel megszórva kevés olajon
megdinszteltem, majd felöntöttem a passzírozott paradicsommal és a
vízzel, amivel kiöblítettem a dobozt. Ízesítettem fokhagyma
granulátummal, pár csepp folyékony édesítővel, szárított fűszerekkel és kb. 10 perc alatt
készre főztem.
A megkelt tésztát négy részre osztottam, kinyújtottam és tepsibe
fektettem, megkentem a paradicsommártással, megpakoltam feltétekkel és
250 fokra előmelegített légkeverésre állított sütőben először a sonkásat
és a kolbászosat, majd a két szalámisat is megsütöttem.
Feltétek:
kb. 60 dkg trappista sajt (durvára reszelve) fél fej hagyma, 1
fej lilahagyma, 2 sárga és 1 piros lecsópaprika, 1 nagy hegyes erős
paprika, 12 szelet sonka, 30-35 szelet békési csípős kolbász, 12 szelet
falusi szalámi, 18 szelet paprikás szalámi, 4-5 szelet bacon, pár szelet
sima füstölt szalonna
Sonkás-szalonnás, lilahagymával, piros és sárga paprikával
Kolbászos, hagymával, csípős paprikával
Baconos-szalonnás-falusi szalámis, lilahagymával, csípős paprikával
Paprikás szalámis, hagymával, piros és sárga paprikával
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése