Szintén a testkontroll jegyében. Még a múlt héten kaptunk Szüleimtől egy
hatalmas tököt, akkor csak a felét használtuk el, tök-krémleves és
rántott tök készült belőle. A többit megtisztítva, lapos szeletekre
vágva, becsomagolva tartottam a hűtő zöldséges rekeszében. Hétfőn a
tökös lecsóhoz is ebből használtam, tegnap a megmaradt tök feléből
készült a karfiolos tökpörkölt, úgy gondoltam, ma a másik felével
gazdagítom a zellerkrémlevest, és így is lett. Jó a tökben, hogy
teljesen semleges ízű, így most sem kiabált ki a levesből. Aki nem
tudja, hogy tök is van benne, észre sem veszi, így titkon még több
zöldség juthat a szervezetbe :).
Hozzávalók:
Kb. 20 dkg tisztított főzőtök kockára vágva, 1 közepes új zellergumó szintén feldarabolva, fél fej hagyma felaprítva, 1 evőkanál olaj, 1 liter forró víz, 1,5 fehér műanyag kanál ételízesítő, őrölt bors, néhány zellerlevél - szára nélkül - felaprítva, a sűrítéshez: fél kávéscsésze hideg víz, 2 mokkáskanál kukoricakeményítő
A zöldségeket a fűszerekkel és zellerlevéllel főni tettem. Kb. 10-12
perc főzés után összeturmixoltam. Kicsit hígnak találtam, ezért hideg
vízzel elkevert keményítővel sűrítettem. Újra megturmixoltam és máris
tálalhattam. Tejszín nélkül is finom leves lett, de aki szeretné, pár
kanál tejszínnel még selymesebbé teheti.
Második fogás káposztás tészta volt tojás nélküli tésztával. Ez nem
durum tészta volt, ezért kicsit mászkosabb lett, mint durummal. Azért az
is nagyon finom volt, csak nem olyan szép.
A szénhidrátos ebéd után a várakozási idő 3 óra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése