2017. február 20., hétfő

2017. 07. heti menü

Ezeket ettük a héten:

Hétfő:
Tojásos-köményes rántott leves



Mexikói zöldséges párolt rizs (zöldbab nélkül) rántott csirkemellcsíkokkal 
(A rizs hasonlóképpen készült, mint a linken, csak most gomba nélkül, fél fej felaprított hagymával és kb. 25 dkg mirelit mexikói zöldségkeverékkel, amiből kiválogattam a zöldbabot - visszaraktam a tasakba, jó lesz legközelebb. A fűszerezéshez kevés ételízesítőt, sót, kávéskanálnyi szárított oregánót, pici őrölt borsot és csiliport használtam. A hús panírozásánál kimaradt tojáshoz ütöttem még egyet, pici sóval elhabartam, és az került a tojásos levesbe.)


Este: Almás muffin, - mert már olyan régen volt

Kedd:
Zepter módszerrel sült csirke felsőcombok sültcsirke fűszerkeverékemmel ízesítve, előző napról maradt rántott csirkemell,  párolt rizs, sültkrumpli

Szerda:
Lencseleves kolbásszal
(nem gyorsfőző fedővel, mégis mire a zölségek megpuhultak, a lencse is megfőtt)


Puncshabos kelt palacsinta



Csütörtök:
Csirkepörkölt alsó combokból és szárnyközepekből sós krumplival vagy tésztával


Péntek:
Előző napról marad ételek átalakítva:
Csirkegulyás 
(csirkepörkölt maradékból ugyanúgy készítettem, mint régebben  marhapörkölt maradékból)


Kelt krumplis bucik szalámival-kolbásszal  
(mint az előző hetek krumplis pogácsái, de valami miatt ez a tészta folyton ellágyult, ezért nem is tudtam rendesen megformázni.  Az íze azonban ugyanolyan finom volt.)




Szombat: 
4 db farrészes csirkecombból gyorsfőző fedővel készült leves (zöldségekkel, cérnametélttel)



a levesben főtt 4-4 felső és alsó comb meggrillezve, margarinos törtkrumplival  (- én ketchuppal is megspricceltem a krumplimat)



Kakaós keksz
(most nem kézzel lapítottam el a keksz masszából készült golyókat, hanem egy apró lyukú reszelővel. Így gyorsan és egyenletesen ellapultak a fólia közé helyezett tésztagolyók, ráadásul azonnal mintájuk is lett, igaz nem nagyon látszott. Még annyi változás történt, hogy nem porcukrot, hanem kristálycukrot használtam, de ez sem rontott rajta. Ugyan olyan, ha nem még ropogósabb finomság lett, mint előzőleg, és a 60 db alapanyagköltsége nem volt több, mint kb. 350,- Ft.) 





Vasárnap:
Tortát sütöttem Anyukám szülinapjára, hasonlóképpen, mint  ITT, csak a kakaó nélküli piskótával, a meggyszemeket kettévágtam, hogy ne legyen olyan magas a torta. És most nem csináltam nagy díszítést, csak megkentem vaníliával ízesített hulalával a tortát és néhány kettévágott meggyszemmel díszítettem. Egyszerűsége ellenére így is nagyon finom volt. 


 
 Nem főztem, csak vacsorára készült pár szelet melegszendvics  (szalámis, kolbászos, sonkás), de ezekről nem készült kép
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése