Ez a csípős hideg valami tüzes leves főzésére ösztönzött. Most
zöldséglevesben gondolkodtam. El is kezdtem a zöldségek tisztítását,
darabolását, aztán egy ponton eszembe jutott, hogy tegnap maradt egy
tálka spagetti, van még itthon két hegyes-erős paprika vég - egy piros
meg egy zöld -, van gyömbér, fokhagyma, meg szójaszósz is, na ekkor vett
a zöldséglevesem gondolatban egy csavart és kínai ízvilágot kapott
(persze lehet, hogy nem kínai, de valami olyasmi). Talán 20 perc
kellett, hogy elkészüljön, és csodás tüzességével átmelegítsen. Két
tálka levessel jól laktam.
Hozzávalók:
1 nagyobb sárgarépa, 1/2 petrezselyemgyökér, 1 nagy szelet egy nagyobb zellerből, 1 közepes krumpli - ezek kis kockákra vágva, 2-3 maréknyi aprított káposzta, fél fej lila hagyma és 1 nagy gerezd fokhagyma szintén aprítva, 2 db kb 5 cm-es csípős paprika magház felöli része felkockázva, egy 3 cm-es gyömbérdarab tisztítás után nagyon vékony csíkokra vágva, kevés olaj, 1,5 l forró víz, ételízesítő és/vagy só ízlés szerint, őrölt bors, chili por és fokhagyma granulátum ízlés szerint (én az utóbbi kettőből 1-1 kávéskanállal tettem), 3 nagy evőkanál sötét szójaszósz, 1 tálka maradék spagetti
A zöldségeket és a gyömbér felaprítottam, majd kevés olajon pirítani
kezdtem, közben vizet forraltam, amivel aztán felöntöttem a zöldségeket.
Fűszereztem ételízesítővel, sóval, borssal csiliporral, fokhagyma
granulátummal és lefedve pár perc alatt megfőztem. Amikor megpuhultak
hozzáadtam a szójaszószt és a spagettit. Rövid forralás után már
tálalhattam is. Isteni volt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése