Ma a lencseleves után valami könnyű második fogásban gondolkodtam.
Egészen pontosan palacsintában. A kérdés csak az volt, hogy mit töltsek
bele, mert se túró, se lekvár, se instant kakaó nem volt itthon.
Általában ezekkel szoktam megtölteni a palacsintát. Aztán szétnéztem a
sütős dobozomban, és találtam egy főzős puncs pudingport. Volt még
itthon rumaroma, tej és Hulala. Körvonalazódott, hogy a töltelék habos
puncs lesz.
Először a töltelékhez való puncs pudingot főztem meg, a tasakon szereplő utasítás szerint, de csak 4,5 dl tejet használtam fel hozzá, 3,5 - 4 evőkanál cukrot, és pár csepp rumaromával
erősítettem a puncsos ízt, aztán lefedve leraktam a kőre, hogy
mihamarabb kihűljön. Amikor már alig csak langyos volt, belekevertem egy
fél literes kemény habbá vert Hulala felét, és elkészült a töltelék.
A tésztát pont ugyanolyan hozzávalókból készítettem, mint szoktam. Az
eltérés most annyi volt, hogy az élesztőt nem csak úgy belemorzsoltam a
tésztába, hanem cukros tejben felfuttattam, úgy adtam hozzá. A
mennyiségeket nem mértem, csak úgy találomra szoktam a lisztet és minden
mást is adagolni.
Hozzávalók:
2 egész nyers tojás, kevés tej, 1-1 kupac rétes és finom liszt,
csipet só, teáskanál cukor, 1 dl tej 2 mokkáskanál cukorral
meglangyosítva, ebben felfuttatva kb. 2,5 dkg élesztő, buborékos
ásványvíz és kevés olaj.
Szokás szerint simára kevertem a palacsintatésztát, aztán kelni hagytam,
míg odatettem a levest, és elkészítettem a tölteléket. Mire mindennel
végeztem, a palacsintatészta sűrű habbá változott. Merőkanállal többször
átkevertem, hogy a hab kissé összeessen, aztán picit megolajozott forró
serpenyőben sütöttem meg egymás után a palacsintákat, amik olyanok lettek, mint egy-egy csipketerítő.
Megtöltöttem a puncsos töltelékkel és felcsavartam a palacsintákat, de
nem mertem elfordítva egymásra tenni a sorokat, nehogy kijöjjön a
töltelék.
A tányéron még habot is tettünk rá, de még azelőtt lefényképeztem.
A tartalmas leves után csak két puncsos-habos palacsintát bírtam megenni, pedig isteni finom volt!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése