2017. február 12., vasárnap

2017. 6. heti menü



Csülök krumplival és hagymával együtt  sütve


Ezeket ettük a héten:

Hétfő: 
Maradék eltüntetős ételek, a leves és a pogácsa is maradék törtkrumpliból:
Babérleveles-tejfölös burgonyakrémleves
(A maradék krumpli egy részét forró vízzel simára turmixoltam, ételízesítővel, sóval őrölt borssal és babérlevéllel ízesítettem, 2-3 evőkanál tejföllel savanyítva alaposan kiforraltam. Nagyon finom krémleves lett belőle.)

és Szalámis-sonkás krumplis pogácsa
(40 dkg törtkrumpli, 50 dkg liszt - fele finom, fele rétes -, 2 mokkás kanál cukorral meglangyosított 1 dl tej, amiben felfuttattam kb. 3,5 - 4 dkg friss élesztőt, 15 dkg Vénusz sütőmargarin. - Ezekből sima, fényes tésztát dagasztottam, majd beledagasztottam kevés apróra vágott szalámi véget és kevés sonkát, majd duplájára kelesztés után tepsire pakoltam, tetejét tejszínes tejföllel lekentem és 200 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben gyorsan készre sütöttem.) Isteni finom volt!!



Kedd:
Spenótos spagetti, vagy


sajtkrémes-pörcös spagetti


Szerda: 
Ebéd:  Szójaszószos-gyömbéres zöldségleves tésztával


Vacsora: Kakukkfüves-rozmaringos-fokhagymás sült csirkecomb tepsis krumplival
A krumplit és a csirkecombokat sóval, őrölt borssal, fokhagyma granulátummal és épp csak leheletnyi kakukkfűvel és rozmaringgal is ízesítettem. 



Csütörtök:
"Gombóc" leves - vagy inkább nudli leves
Legkisebbikem rákérdezett, hogy nincs-e egy kis maradék törtkrumpli, hogy egy kis gombóclevest főzzek. Most nem volt, de főztem, most hosszabb lével, hogy a krumpli főzőleve is mehessen a levesbe. A tésztához 1 kg áttört krumplit 1 fehér kanál sót és 0,5 kg lisztet használtam fel.


"Tapcsikolt" pogácsa - olajban sült krumplis pogácsa ugyanabból a tésztából
én csak magában szeretem, de a gyerekek lekvárral ették



Péntek:
Húsleves cérnametélttel - 4-4 db alsó-felső combból, zöldségekkel
Levesben főtt húsok grillezve, krumplipürével. - Csak vacsora után jutott eszembe, hogy elfelejtkeztem a fényképezésről.

Szombat:
"Töki pompos" - avagy kenyérlángos krumplis kelt tésztából (35 dkg törtkrumpli, 45 dkg finom liszt, 1 dl tej2 mokkáskanál cukorral meglangyosítva, 2,5 dkg élesztő a cukros tejben felfuttatva, 1 fehér kanál só, 7-8 dkg margarin, pici olaj), tejfölös-friss sajtkrémes alappal, hagymával, sima füstölt és erdélyi szalonna darabkákkal, kolbásszal, szalámival, sajttal
hagymás-füstölt és erdélyi szalonnás-kolbászos-sajtos
hagymás-füstölt és erdélyi szalonnás- szalámis-sajtos

Vasárnap:
Húsleves cérnametélttel péntekről


Csülök vele sült krumplival és hagymával (a csülköt még Szilveszter előtt vettem, akkor tisztítva, 3 darabra vágva lefagyasztottam, kb. 90 dkg volt, most felszeleteltem, sertéssült fűszerkeverékemmel ízesítettem, ugyanolyan fűszerezésű krumplival és hagymával 175 fokon, légkeverésen sütöttem alufóliával letakarva jó 2,5 órán át, utána 250 fokon pirítottam meg.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése