Csülök krumplival és hagymával együtt sütve |
Ezeket ettük a héten:
Hétfő:
Maradék eltüntetős ételek, a leves és a pogácsa is maradék törtkrumpliból:
Babérleveles-tejfölös burgonyakrémleves
(A maradék krumpli egy részét forró vízzel simára turmixoltam, ételízesítővel, sóval őrölt borssal és babérlevéllel ízesítettem, 2-3 evőkanál tejföllel savanyítva alaposan kiforraltam. Nagyon finom krémleves lett belőle.)
(40 dkg törtkrumpli, 50 dkg liszt - fele finom, fele rétes -, 2
mokkás kanál cukorral meglangyosított 1 dl tej, amiben felfuttattam kb.
3,5 - 4 dkg friss élesztőt, 15 dkg Vénusz sütőmargarin. - Ezekből sima,
fényes tésztát dagasztottam, majd beledagasztottam kevés apróra vágott
szalámi véget és kevés sonkát, majd duplájára kelesztés után tepsire
pakoltam, tetejét tejszínes tejföllel lekentem és 200 fokra
előmelegített, légkeveréses sütőben gyorsan készre sütöttem.) Isteni
finom volt!!
Kedd:
Spenótos spagetti, vagy
sajtkrémes-pörcös spagetti
Szerda:
Ebéd: Szójaszószos-gyömbéres zöldségleves tésztával
Vacsora: Kakukkfüves-rozmaringos-fokhagymás sült csirkecomb tepsis krumplival
A krumplit és a csirkecombokat sóval, őrölt borssal, fokhagyma
granulátummal és épp csak leheletnyi kakukkfűvel és rozmaringgal is
ízesítettem.
Csütörtök:
"Gombóc" leves - vagy inkább nudli leves
Legkisebbikem rákérdezett, hogy nincs-e egy kis maradék törtkrumpli,
hogy egy kis gombóclevest főzzek. Most nem volt, de főztem, most
hosszabb lével, hogy a krumpli főzőleve is mehessen a levesbe. A tésztához 1 kg áttört krumplit 1 fehér kanál sót és 0,5 kg lisztet használtam fel.
"Tapcsikolt" pogácsa - olajban sült krumplis pogácsa ugyanabból a tésztából
én csak magában szeretem, de a gyerekek lekvárral ették
Péntek:
Húsleves cérnametélttel - 4-4 db alsó-felső combból, zöldségekkel
Levesben főtt húsok grillezve, krumplipürével. - Csak vacsora után jutott eszembe, hogy elfelejtkeztem a fényképezésről.
Szombat:
"Töki pompos" - avagy kenyérlángos krumplis kelt tésztából (35
dkg törtkrumpli, 45 dkg finom liszt, 1 dl tej2 mokkáskanál cukorral
meglangyosítva, 2,5 dkg élesztő a cukros tejben felfuttatva, 1 fehér
kanál só, 7-8 dkg margarin, pici olaj), tejfölös-friss sajtkrémes
alappal, hagymával, sima füstölt és erdélyi szalonna darabkákkal,
kolbásszal, szalámival, sajttal
hagymás-füstölt és erdélyi szalonnás-kolbászos-sajtos |
hagymás-füstölt és erdélyi szalonnás- szalámis-sajtos |
Vasárnap:
Húsleves cérnametélttel péntekről
Csülök vele sült krumplival és hagymával (a csülköt még
Szilveszter előtt vettem, akkor tisztítva, 3 darabra vágva
lefagyasztottam, kb. 90 dkg volt, most felszeleteltem, sertéssült
fűszerkeverékemmel ízesítettem, ugyanolyan fűszerezésű krumplival és
hagymával 175 fokon, légkeverésen sütöttem alufóliával letakarva jó 2,5
órán át, utána 250 fokon pirítottam meg.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése