2017. február 26., vasárnap

Képek Bogikáról és 2017. 08. heti menü

Először néhány képet hoztam Bogikáról. A kis Drágám nagyon élvezi, hogy már egyedül  tud ülni





Eddig "csak" szopizott, most kezd ismerkedni az almával, sütőtökkel, de még nem nagyon tetszik neki :) 



Ezeket ettük a héten:

Hétfő:
Csirkemell egyszerűsített kínai módra, szinte pont úgy,  mint   ITT,
(a zöldségek mellé egy darabka gyömbért is csíkokra vágtam, ettől még finomabb lett)



Kedd:
Szombatról maradt húsleves cérnametélttel


és újra krumplis pogácsa szalámival és sonkával gazdagítva  

(hogy ne dobjunk ki semmit, szintén a szombatról maradt 40 dkg margarinos törtkrumpliból, majdnem ugyanúgy készítve, mint két héttel ezelőtt hétfőn. Eltérés annyi volt, hogy most csak finom lisztet használtam, és a Vénusz sütőmargarin helyett 2 csapott evőkanál zsírral és 1 evőkanál tejföllel dagasztottam meg a tésztát) 

Szerda:
Farrészes csirkecombok rozmaringos-kakukfüves sültcsirke fűszerkeverékemmel sütve, ugyanolyan tepsis krumplival és sült zöldségekkel (2 nagy sárgarépa, 1 kisebb petrezselyemgyökér, 1 krumpli, 2 lecsópaprika, 1 nagy hagyma - a krumpli és a zöldségek kevés olajjal megcsepegtetve)



Csütörtök:
Ebéd:
Káposztás zöldségleves eperszalag tésztával


Vacsora:
Tejfölös-borsos gombamártás késői laskagombából  tésztával  (a 25 dkg gombát Legnagyobbikom hozta még az ősszel, tisztítva, szeletelve lefagyasztottam),  vagy


Kapros tokány csirkemellből tésztával


Péntek:
Előző napról maradt káposztás zöldségleves (a lepirított zöldségekkel olyan íze volt, mint egy finom káposztás tésztának)

Turmixolt gombaszószos tészta sajttal (szintén előző napról maradt gombamártásból)


Brassói aprópecsenye  lebőrözött, filézett, feldarabolt pulyka szárnycombból


Szombat:
Paprikás krumpli, ahogy Apuci szerette, nokedlivel, kolbásszal és virslivel + napsütéssel


Vasárnap:
Húsleves cérnametélttel -  17 db  2 ízületes csirkeszárnyból, zöldségekkel,  gyorsfőző fedővel


Levesben főtt csirkeszárnyak sóval és margarinnal átsütve  
(eredetileg rántott csirkeszárnyat terveztem, de annyira túlfőtt a hús a levesben, hogy szinte levált a csontról, annak ellenére, hogy a főzőlapot a szokásos jelzések elérése  - pöcök kiugrása, termosztát mutatójának majdnem zöld mező feléig érése - után  azonnal kikapcsoltam, a fazekat félrehúztam és hagytam magától visszaesni a pöcköt)


Csibemájas töltelék  
(tálban sütve - kb. 25 dkg aprított csirkemájból, a massza súlya áztatott kenyérrel, tojással együtt kb. 75 dkg volt, amit 1,5 fehér műa. kanál ételízesítővel, őrölt borssal, és jó sok aprított petrezselyemzölddel ízesítettem, olajjal kikent tálban 175 fokon kb. 1 órán át sütöttem)



hozzájuk margarinos törtkrumpli


2 megjegyzés:

  1. Tündér a kis Bogikád! Azt a kép a jól jelzi hogy a kanalas étkek annyira nem tetszenek :-)) Finom falatok voltak az elmúlt héten asztalotokon, egészségetekre!

    VálaszTörlés
  2. :) Köszi Éva :)! Nagyon nehezen akar barátkozni a kis Drágám a kanalas dolgokkal, pedig annyira figyelte ahogy eszünk, azt hittük, egyből rákap a dologra. De majd szép lassan, fokozatosan. Az anyatejtől is szépen fejlődik a Csöppem, hál' Istennek.

    Nagyon nehezen birkózok meg nap-mint nap azzal, hogy mi legyen a kaja. Zöldségeket nemigen akarnak enni a fiatalok. Fiam mindenre azt mondja, hogy az ne legyen, Párja meg a szopiztatás miatt nem nagyon akar káposztaféléket, babféléket, de paradicsomot, paprikát se szinte, mióta a Kicsi megvan. Úgyhogy marad a krumpli, rizs, meg tészta, leginkább valamilyen csirkehússal kiegészítve.

    VálaszTörlés