Eddig "csak" szopizott, most kezd ismerkedni az almával, sütőtökkel, de még nem nagyon tetszik neki :)
Ezeket ettük a héten:
Hétfő:
Csirkemell egyszerűsített kínai módra, szinte pont úgy, mint ITT,
(a zöldségek mellé egy darabka gyömbért is csíkokra vágtam, ettől még finomabb lett)
Kedd:
Szombatról maradt húsleves cérnametélttel
és újra krumplis pogácsa szalámival és sonkával gazdagítva
(hogy ne dobjunk ki semmit, szintén a szombatról maradt 40 dkg margarinos törtkrumpliból, majdnem ugyanúgy készítve, mint két héttel ezelőtt hétfőn.
Eltérés annyi volt, hogy most csak finom lisztet használtam, és a
Vénusz sütőmargarin helyett 2 csapott evőkanál zsírral és 1 evőkanál
tejföllel dagasztottam meg a tésztát)
Szerda:
Farrészes csirkecombok rozmaringos-kakukfüves sültcsirke
fűszerkeverékemmel sütve, ugyanolyan tepsis krumplival és sült
zöldségekkel (2 nagy sárgarépa, 1 kisebb petrezselyemgyökér, 1
krumpli, 2 lecsópaprika, 1 nagy hagyma - a krumpli és a zöldségek kevés
olajjal megcsepegtetve)
Csütörtök:
Ebéd:
Káposztás zöldségleves eperszalag tésztával
Vacsora:
Tejfölös-borsos gombamártás késői laskagombából tésztával (a 25 dkg gombát Legnagyobbikom hozta még az ősszel, tisztítva, szeletelve lefagyasztottam), vagy
Kapros tokány csirkemellből tésztával
Péntek:
Előző napról maradt káposztás zöldségleves (a lepirított zöldségekkel olyan íze volt, mint egy finom káposztás tésztának)
Turmixolt gombaszószos tészta sajttal (szintén előző napról maradt gombamártásból)
Brassói aprópecsenye lebőrözött, filézett, feldarabolt pulyka szárnycombból
Szombat:
Paprikás krumpli, ahogy Apuci szerette, nokedlivel, kolbásszal és virslivel + napsütéssel
Vasárnap:
Húsleves cérnametélttel - 17 db 2 ízületes csirkeszárnyból, zöldségekkel, gyorsfőző fedővel
(eredetileg rántott csirkeszárnyat terveztem, de annyira túlfőtt a
hús a levesben, hogy szinte levált a csontról, annak ellenére, hogy a
főzőlapot a szokásos jelzések elérése - pöcök kiugrása, termosztát
mutatójának majdnem zöld mező feléig érése - után azonnal kikapcsoltam,
a fazekat félrehúztam és hagytam magától visszaesni a pöcköt)
Csibemájas töltelék
(tálban sütve - kb. 25 dkg aprított csirkemájból, a massza súlya
áztatott kenyérrel, tojással együtt kb. 75 dkg volt, amit 1,5 fehér műa.
kanál ételízesítővel, őrölt borssal, és jó sok aprított
petrezselyemzölddel ízesítettem, olajjal kikent tálban 175 fokon kb. 1
órán át sütöttem)
hozzájuk margarinos törtkrumpli
Tündér a kis Bogikád! Azt a kép a jól jelzi hogy a kanalas étkek annyira nem tetszenek :-)) Finom falatok voltak az elmúlt héten asztalotokon, egészségetekre!
VálaszTörlés:) Köszi Éva :)! Nagyon nehezen akar barátkozni a kis Drágám a kanalas dolgokkal, pedig annyira figyelte ahogy eszünk, azt hittük, egyből rákap a dologra. De majd szép lassan, fokozatosan. Az anyatejtől is szépen fejlődik a Csöppem, hál' Istennek.
VálaszTörlésNagyon nehezen birkózok meg nap-mint nap azzal, hogy mi legyen a kaja. Zöldségeket nemigen akarnak enni a fiatalok. Fiam mindenre azt mondja, hogy az ne legyen, Párja meg a szopiztatás miatt nem nagyon akar káposztaféléket, babféléket, de paradicsomot, paprikát se szinte, mióta a Kicsi megvan. Úgyhogy marad a krumpli, rizs, meg tészta, leginkább valamilyen csirkehússal kiegészítve.