2017. február 5., vasárnap

2017. 5 heti menü

Ezeket ettük a héten:

Hétfő:
Vasárnapról maradt leves, marhapörkölt tésztával, vagy virsli

Kedd:
Currys-zöldborsós rizses hús csirkemellből, csemege uborkával



Szerda:
Leves csirke mellcsontokból hagyományosan főzve, cérnametélttel,


rizseshús előző napról vagy hideg kaja, (kétféle sajtkrémes kenyér - fokhagymás vagy magyaros)

Kekszek: kakaós és kókuszos



Csütörtök: 
Gyors káposztás tészta egy serpenyőben összedobva csak úgy, mintha Zepterben készült volna, a negyed fej felaprított, sóval borssal ízesített, lepirított-párolt káposztához picit több, mint 3 dl vizet öntöttem, pici sóval ízesítettem és belefőztem 15 dkg fodros nagykocka tésztát.


Csirkemell borsos tokány  krumplipürével (sárga krumpliból) - hasonlóképpen, mint a linken, de most pici liszttel leszórtam, és kevés vízzel készre főztem. Nagyon ízlett a családnak


Péntek:
Paprikás krumpli nokedlivel és virslivel - Apuci kedvenc hétköznapi kajája volt, emlegettük is evés közben.


Szombat:
Csak tükörtojás készült ebédre, némi alaposan lepirított erdélyi szalonnával

Újabb adag kakaós és kókuszos keksz - már csak a maradék



Réteges tepertős pogácsa - a fényképezésre ebből is már csak néhány darab maradt


Vasárnap:
Spenót bundás kenyérrel - mert már olyan régen szerettem volna spenótot


Rántott csirkemell krumplipürével - a fiataloknak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése