Ma reggel Legnagyobbikom hozott egy kiló szép friss sertésmájat. Egy kis darabot levágott harcsa csalinak, a többit haza szánta legnagyobb örömömre, mert már régen volt sertésmáj. Ebből készült ma az ebéd, rántott sertésmáj törtkrumplival és tejfölös uborka salátával. A májból tudtam vágni 12 szép szeletet, a többit valamilyen resztelt májnak csíkoztam föl. De csak a szeletek egy részét rántottam ki ebédre, a többit csak akkor sütöm meg frissen, ha Legnagyobbikom hazajön este, hogy frissensült várja Őt is.
Teljesen hagyományosan paníroztam most a májat, liszt-tojás-morzsa, és csak sütés után sóztam meg, hogy ne legyen rágós. A törtkrumplit és uborka salátát is hagyományosan készítettem el, az uborkára csak a végén kanalaztam kevés tejfölt. Ez is egy nagyon gazdaságos, mégis nagyon finom ebéd volt!
Nekem holnapra jöhetne úgy ahogy van! Nagyon guszta! :)
VálaszTörlésSokszor a hagyományos a legjobb.
VálaszTörlésNem semmi adag.
Maryenne - :) köszönöm!
VálaszTörlésHobbychef - családom is mindig a hagyományos mellett kardoskodik.
Ez pont jó adag volt nekem :)!!
Nekem most nagyon jöhetne egy tálkával!
VálaszTörlésHűha, először nagyon meglepődtem az új blogruhád szép lett azt hittem nem jó helyen vagyok! Nagyon guszta amit főztél és nagyon szeretem !
VálaszTörlésHa máj akkor én is kérek: nagyon de nagyon szeretem. Finoom!
VálaszTörlésÉn is kérek, bizony szeretem a májat is, meg a többit is:)
VálaszTörlésJaj de szeretem. Én is kérhetnék egy szeletet :))) JÓ nagyot :))
VálaszTörlésLilla - szívesen kínálnálak!
VálaszTörlésÉva - kicsit tényleg átalakítottam, kellett már valami új :).
Köszönöm :)!!
Juci, Kati, Viki ha eljöttök, holnap megújrázom :D!!