Drága Párom úgy gondolta, hogy a mai délelőtt ideális időpont a kertben való tevékenykedésre, így olyan ebédet kellett kitalálnom, ami nem igényel hosszas időráfordítást és konyhai előkészületeket, szinte magától készül. A hét végére vettem a Tescoban akciósan 8 db egész csirkecombot far résszel, amit ma reggel gyorsan szétszedtem. A far részeket és az alsó combokat ma sütöttem meg HA steak fűszerrel, ahogy az a címben is szerepel, hozzá köretként ugyancsak steak fűszerrel ízesített tepsis krumplit sütöttem, egy energiafelhasználással, mert a krumpli a legalsó, a csirke pedig alulról a negyedig sínen sült. Ennél gyorsabb és kényelmesebb ebédkészítést nem tudok elképzelni. Amíg sült a csirke, dolgozhattunk a kertben, amikor kész lett az ebéd, csak kis hűvös savanyúságot (kovászos uborkát és csípős csalamádét) kellett előszedni a hűtőből és már ehettünk is.
A fűszert - több másikkal együtt - Legkisebbikem Barátnőjétől kaptam ajándékba, mert tudja, hogy mennyire szeretjük a fűszeres ételeket.
Hozzávalók: 8 db csirke alsó comb, 8 db far rész, 1 csomag HA Steak fűszerkeverék.
A körethez: 8-10 nagyobb krumpli, 3 fehér kanál HA Steak fűszerkeverék, néhány löttyintésnyi olaj.
A megtisztított csirkét sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam, majd minden oldalán jól beszórtam a fűszerrel, alufóliával lefedtem és állni hagytam jó 1 órán át. Csak amikor a csirkét már betettem sülni a 170 fokos légkeveréses sütőbe, akkor tisztítottam meg gyorsan a krumplit, összevágtam, sütőpapírral bélelt tepsire öntöttem, megfűszereztem, néhány löttyintésnyi olajjal meglocsoltam, jól összekevertem és a csirke alá toltam (lefedés nélkül). 45 percig így sütöttem, aztán a fóliát levettem a csirkéről, az alatta keletkezett levet leöntöttem, a sütőt 250 fokra állítottam és még néhány percig sütöttem a húst, hogy szép piros legyen.
Hideg savanyúsággal nagyon üdítő, könnyű ebéd volt. Délután még bírunk kicsit kertészkedni :).
Ez tényleg gyors, de mutatós és finom étel.
VálaszTörlésSzuper ebéd! Szoktam én is sütni ilyesmit. Nekem van egy hatalmas tepsim, abban együtt szoktam megsütni a husit a krumplival. Úgy fincsi nagyon....
VálaszTörlésHobbychef - igen az volt :)!
VálaszTörlésIlléskrisz - néha én is együtt sütöm, de a hasonló fűszerezés miatt így is olyan, mintha együtt sült volna.