Ma csak vacsorát készítettem. Teljesen hagyományosat, semmi újítás. Mégpedig abból az öt galambfiókából amit tegnap kaptunk Szüleimtől. A belsőségeket és nyakakat levesben főztem meg egy csirke nyak-láb csomaggal együtt, gyorsfőző fedővel, szokásos jelzések után 8 perc alatt, aztán visszahűtöttem a fazekat, a levest rászűrtem a közben kifőzött levestésztára. Nagyon dicsérte a család ezt a finom cérnametéltes húslevest.
A második fogás sült galamb volt, margarinos-tejes krumplipürével. A megmosott galambokat hosszában ketté vágtam, megsóztam, sütőpapírral bélelt tepsibe raktam, mindegyik fél galambra tettem egy teáskanálnyi margarint,
aztán alufóliával lefedve, 170 fokra állított előmelegített sütőbe tettem. Kb. 1 óráig sült, közben kétszer megfordítottam. A végén 250 fokra állított sütőben szép pirosra sütöttem.
Amíg a galamb sült, szokásos módon megfőztem a krumplit, amikor megpuhult, margarinnal és tejjel kikevertem. Isteni finom vacsoránk volt, mindenki legnagyobb megelégedésére.
Most azt várom hogy a sült galamb a számba repüljön!:-)) Nagyon guszta és a levesedből is szívesen kanalaznék!
VálaszTörlésÉppen arra gondoltam a képeket elnézve, mint Éva. Most bizony a számba repülhetne egy sült galamb. Még soha nem ettem galambhúst, de olyan guszta, hogy szívesen megkóstolnám.
VálaszTörlésÉva - mi is vártuk! Nagyon meg voltak elégedve a fiúk is mindennel, most senki sem reklamált, hogy ezt nem szereti :)!!
VálaszTörlésGizi - :D ha van galambász ismerős, érdemes kipróbálni. Ha Apukám nem tartana galambokat, mi sem ennénk túl gyakran, mert amúgy (szerintem) nagyon drága.