Úgy érzem átalakulóban van a szervezetem. Mostanában egyre gyakrabban
érzem, hogy majd megvesz az Isten hidege. És nemcsak a tél miatt. Mert
télen is rendszeresen melegem volt régebben, most meg szinte örökké
fázom. Az ebéden gondolkodva beírtam ma az internet keresőbe a
"melegítő ételek" kifejezést, és legnagyobb meglepetésemre az elsők
között a sült zöldséget adta ki. És mit lehet sütni? Krumplit,
sárgarépát, tökféléket (cukkini), padlizsánt, hagymát... Hurrá, a sült
zöldségeket mi imádjuk!! Minden volt itthon, adott volt tehát, hogy ez
legyen a második fogás, némi kaliforniai paprikával kiegészítve, a
múltkori tepsis krumpli készítésénél kimaradt fűszerkeverékkel megszórva, olajjal meglocsolva.
6 krumpli, 3 sárgarépa, 3 vöröshagyma, 1 lila hagyma, 1 cukkini, 1 padlizsán, 1 zöld és fél sárga kaliforniaia paprika |
Első fogásnak pedig kelbimbókrémleves készült, a testkontroll miatt most szénhidrátos változatban (régebbi bejegyzésemben tejföllel és virslivel szerepelt, az a változat fehérjés ételsorban tálalható, akkor a várakozási idő 4 óra).
Egy csomag mirelit kelbimbóból, 1 krumpliból, 1,5 liter vízzel, pici
olajjal és fűszerekkel (ételízesítő, só, chilipor, fokhagyma granulátum,
szárított petrezselyemzöld) ugyancsak melengető levest főztem, a
biztosabb hatás kedvéért krémesített változatban, a tányéron
kenyérkockákkal "felturbózva".
A mai szénhidrátos ebéd után a várakozási idő 3 óra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése