Húsos vacsora készült ma nálunk. Részben maradékokból lett finom
levesünk, utána isteni fűszeres sült csirke, alatta sült zöldségekkel.
A tegnapi ebéd után még mindig maradt egy kis tállal a szülinapi
marhapörköltből és egy kisebb tállal a párolt fokhagymás zöldbabból.
Ebből már azonnal körvonalazódott a mai vacsora első fogásának ötlete,
mégpedig, hogy palóc gulyás lesz belőle. Ehhez ma csak némi
zöldséget kellett megtisztítani, összevágni, és hamis gulyáslevesnek
megfőzni, aztán hozzátenni a marhapörkölt és párolt zöldbab maradékát,
jól összeforralni és máris finom leves lett belőle.
A hamis gulyás hozzávalói: kevés olaj, 1 fej felaprózott
hagyma, 2 kisebb sárgarépa és 1,5 petrezselyemgyökér vékonyra karikázva,
ételízesítő, só, pici őrölt kömény, 1 fehér kanál fűszerpaprika, 1
liter forró víz.
Pici olajon megdinszteltem a felaprózott hagymát és karikázott
zöldségeket, sóztam, tettem bele ételízesítőt, pici őrölt köményt,
alaposan elkevertem, megszórtam fűszerpaprikával és azonnal felöntöttem
forró vízzel. 20 percig főztem, akkor hozzákevertem a pörkölt és párolt zöldbab maradékát, alaposan kiforraltam és el is készült.
A második fogás zöldségei: 500 gr friss brokkoli, 3 db sárgarépa, 2 db petrezselyemgyökér
A brokkolit kis rózsákra szedtem, sütőpapírral bélelt tepsibe raktam,
csakúgy, mint a tisztított, kb. 3-4 mm-es karikákra vágott zöldségeket.
Ételízesítővel, sóval, chili és hot madras curry porral megszórtam. A
tetejét kiraktam 4 darabokra vágott farrészes csirkecombbal, amit
ugyanúgy fűszereztem ételízesítővel, sóval, chili és hot madras curry
porral. Alufóliával lefedtem a tepsit, és 250 fokra, alsó-felső sütésre
állított sütőbe toltam. 1 óra után levettem a fóliát, és turbó grill
fokozaton, 250 fokon pirosra sütöttem a csirkedarabokat.
Ha nem vacsorára ennénk, 4 óra lenne a várakozási idő utána
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése