Olyan rendesen eszi Apa és Legkisebbikem is a húsmentes ételeket nap
mint nap, és olyan átéléssel álmodoznak egy kis húsról, hogy vacsorára
ma azzal kedveskedtem Nekik. Persze nekem is jól esett :)! Mindenkinek 2
szelet csontos tarját sütöttem, kb. 85-90 percig alufóliával lefedve,
200 fokon és légkeverésen (bár először csikorgott a sütőm, mint a
veszedelem, de végül elhallgatott), utána átállítottam a sütőt turbo
grillre, úgy sütöttem a húsok mindkét oldalát szép pirosra pár perc
alatt. Köretnek 2 csomag (mindkettő 45 dkg-os volt) mirelit zöldséget
pároltam meg pici olaj és víz hozzáadásával. Egy kelbimbót és egy
zöldségkeveréket, amiben sárgarépa, zöldborsó, brokkoli és karfiol volt.
Ugyanolyan fűszerkeverékkel fűszereztem, mint a tarját. Az összetétele
megegyezett a tepsis krumpli fűszerkeverékével.
Persze most sem fogyott el az összes fűszer, még a zöldségek
befűszerezése után sem (a zöldségekhez 1 fehér kanál fűszerkeveréket és
egy csapott fehér kanál ételízesítőt használtam fel.) Isteni volt!! Ha
nem vacsorára ettük volna, 4 óra lenne a várakozási idő utána.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése