2014. február 6., csütörtök

Sült tarja párolt zöldségekkel


Olyan rendesen eszi Apa és Legkisebbikem is a húsmentes ételeket nap mint nap, és olyan átéléssel álmodoznak egy kis húsról, hogy vacsorára ma azzal kedveskedtem Nekik. Persze nekem is jól esett :)! Mindenkinek 2 szelet csontos tarját sütöttem, kb. 85-90 percig alufóliával lefedve, 200 fokon és légkeverésen (bár először csikorgott a sütőm, mint a veszedelem, de végül elhallgatott), utána átállítottam a sütőt turbo grillre, úgy sütöttem a húsok mindkét oldalát szép pirosra pár perc alatt. Köretnek  2 csomag (mindkettő 45 dkg-os volt) mirelit zöldséget pároltam meg pici olaj és víz hozzáadásával. Egy kelbimbót és egy zöldségkeveréket, amiben sárgarépa, zöldborsó, brokkoli és karfiol volt. Ugyanolyan fűszerkeverékkel fűszereztem, mint a tarját. Az összetétele megegyezett a tepsis krumpli fűszerkeverékével. Persze most sem fogyott el az összes fűszer, még a zöldségek befűszerezése után sem (a zöldségekhez 1 fehér kanál fűszerkeveréket és egy csapott fehér kanál ételízesítőt használtam fel.) Isteni volt!! Ha nem vacsorára ettük volna, 4 óra lenne a várakozási idő utána.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése