Ez nem egy új recept, de olyan finom, hogy kiírom a főoldalra.
A rizs hozzávalói: 1 fej felaprított hagyma, pár evőkanál olaj (most kicsit többet használtam, mint szoktam), 2 x 450 gr-os Tesco-s zöldségkeverék,
(az egyikben sárgarépa, borsó, karfiol és brokkoli, a másikban szintén
répa, borsó, póré, karfiol, zöldbab, fehérrépa, zellerszár,
feketegyökér volt),
25 dkg paraboiled rizs, 6-7 dl forró víz, 3 fehér kanál ételízesítő, 2 fehér kanál hot madras curry por, 1 kávéskanál chilipor.
Szokásos módon készítettem el a rizst, először a hagymát, majd a
zöldségeket dinszteltem meg, ráöntöttem a két főzőtasakból a rizst,
megvártam, hogy a rizs is átforrósodjon, rátettem a fűszereket, forró
vízzel felöntöttem. Lefedve takarékon 20 perc alatt készre főztem.
Amíg elkészült, 1 fej feldarabolt jégsalátából, 2 csipet sóval, fél citrom levével, pici olajjal, borssal és fokhagyma granulátummal finom ropogós salátát dobtam össze.
Isteni volt együtt a tüzes rizs és a hűs-ropogós saláta.
A szénhidrátos ebéd után 3 óra a várakozási idő.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése