Fehér zöldséges krémleves (szénhidrát nélkül)
Hozzávalók: 1,5 nagy zellergumó (kb. 45 dkg), 1 kis paszternák
(kb. 5 dkg), 1 közepes petrezselyemgyökér (kb. 10 dkg), 1 közepes
hagyma, kevés olaj, ételízesítő és/vagy só, őrölt bors ízlés szerint,
szárított petrezselyemzöld, 1,5 liter forró víz
A felaprított zöldségeket kevés olajon megdinszteltem, felöntöttem forró
vízzel, beletettem a fűszereket és kb. 15-20 perc alatt megfőztem.
Botmixerrel pürésítettem, tálaláskor még frissen őrölt borssal és
szárított petrezselyemzölddel szórtam meg. Ezt a finom levest ilyen
módon elkészítve fehérjés és szénhidrátos ételsorban is tálalhatjuk.
Ha krumplit is főzünk bele, liszttel sűrítjük, vagy pirított kenyérkockákkal tálaljuk, akkor csak szénhidrátosban.
Káposztás tojáslepény
Hozzávalók 3 adaghoz: kb. 60 dkg fejes káposzta, kevés olaj, só, bors, 2 dl víz, 12 db sóval elhabart tojás
(Mivel a többiek még nem értek haza a reptérről, a káposzta megpárolása
után csak a saját adagomat készítettem el. Ők útravalónak szendvicset
kaptak.)
A vékonyra szelt káposztát pici olajjal, két csipet sóval, néhány
tekerés frissen őrölt borssal és 2 dl vízzel megpároltam, amikor
megpuhult világosbarnára pirítottam. A pirított káposzta 1/3-át pici
olajjal kikent másik serpenyőbe szedtem, ráöntöttem 4 db kevés sóval
nagyon habosra turmixolt tojást. Megvártam, míg az alsó oldal
megszilárdult és egy lapát segítségével óvatosan megfordítottam. Amikor a
másik oldal is megsült, tányérra borítottam.
Nagyon finom volt!!!
A fehérjés - de húsmentes - ételsor után 3 óra a várakozási idő.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése