Zöldséges tarhonyaleves, fűszeres tepsis krumpli salátával.
Párom tegnap este kifejtette, hogy inkább háromszor egy héten ugyanazt az ételt eszi, minthogy olyat főzzek, amit nem szeret. Amikor megemlítettem a tervem a mai ebéddel kapcsolatban, egyből rávágta, hogy ne is gondolkodjak tovább, mert ez jó lesz.
A tepsis krumplinak láttam neki először, mert annak több idő kell a sütőben. A sütőt 200 fokra állítottam és alsó-felső sütésre (mostanában a légkeverésem olyan csikorgó hangokat ad, mint egy süllyedő hajó). Aztán megtisztítottam 7 db közepesnél kicsit nagyobb, Tesco-s sárga krumplit. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, a papírt kicsit megolajoztam, hogy ne ragadjon rá a krumpli, aztán ráterítettem a szeletelt krumplit. Fűszereztem só (2 fehér kanál), ételízesítő (2 fehér kanál), fokhagyma granulátum (4 púpos kávéskanál), őrölt kömény (1 kávéskanál), csípős fűszerpaprika (3 kávéskanál), őrölt bors (4 színű, frissen őrölve, jó pár tekerés - kb. 1 kávéskanál) keverékével, (persze nem használtam fel az összeset), löttyintettem rá kevés olajat, alaposan bemasszíroztam a krumpliba a fűszereket, aztán irány a sütő kb. 1 órára. A sütés utolsó 10-15 percében 275 fokra emeltem a sütő hőmérsékletét, de a krumplit nem kevertem, nem törtem, csak szép pirosra sütöttem.
Már csak a salátát kellett összedobni. Ehhez feldaraboltam fél fej nagyon tömör jégsalátát, 1 paradicsomot, 1/4 kígyóuborkát, egy póré 20 cm-es fehér részét, rácsavartam fél citrom levét, tettem rá 2 csipet sót, pici olajat, őrölt borsot, chiliport és fokhagyma granulátumot, jól elkevertem és máris tálalhattam az elkészült ebédet.
Hűha ez a salátás tál a sült krumplival nagyon csábító! Tarhonyaleves napok óta az eszembe van talán szerdán én is azt főzök!
VálaszTörlésMindenkinek jól esett ez az ebéd a hidegben. Nem tudom mi van velem, de tegnap óta majd megfagyok. Ez az ebéd felmelegített :)!!
VálaszTörlés