Ami miatt ez a bejegyzés megszületett, az a "kínai pároló edényem",
amivel gyorsan nagyon finom karfiolt és krumplit gőzöltem. A gőzölt
karfiolból rántott karfiol készült, a krumplihoz pedig csak 2
evőkanál Flóra margarint, kevés sót és őrölt borsot adtam, mégis olyan,
de olyan finom volt, hogy engem teljesen elvarázsolt :)! Valamikor sok
évvel ezelőtt kaptam vagy nyertem ezt a gőzölő edényt, én már nem is
emlékszem. Csak egy biztos, még soha nem használtam, mert elég
intenzív, rózsabokorra jellemző illata van, féltem, hogy a benne párolt
étel is átveszi azt az illatot. Ma azon töprengtem, hogy pároljak meg
egyszerre kétféle zöldséget az ebédhez, és akkor ugrott be, hogy van
nekem ez az edényem, itt az ideje a kipróbálásnak. Az alsó edénybe egy
rózsáira szedett karfiolt pakoltam, a felsőbe pedig 6 db közepes,
tisztított felkockázott krumplit. A gőzölő edény alá egy peremes lábasba
1 liter forró vizet öntöttem, ízesítettem 1 fehér kanál sóval. A gőzölő
edényt erre ültettem, és végig nagy hőfokon forraltam a sós vizet. Ami a
legjobban meglepett, hogy a gőzölés folyamán egy csepp gőz sem jött ki
az edényből, és annyi idő alatt puhult meg a krumpli és a karfiol, míg
megtisztítottam, felszeleteltem és megsóztam egy padlizsánt, meg 6
gombát. Szinte hihetetlen volt, hogy olyan hamar elkészült és az is,
hogy milyen finom lett.
A gőzölt, picit megsózott karfiol mellett padlizsánt és gombát is rántottam, testkontrollos panírban (liszt, tojás sűrűségű vizes lisztpép, zsemlemorzsa). A hozzá használt liszt most búzacsírával dúsított volt. A szénhidrátos ebéd után 3 óra a várakozási idő.
Nagyon praktikus szerkezet, először nem tudtam elképzelni hogy mi ez? Nagyon guszta már a tányéron a rántott zöldségek a krumplival!
VálaszTörlésSzerintem is nagyon praktikus. Isteniek a benne készült zöldségek. Mást is ki fogok próbálni gőzölve :)!
VálaszTörlés