avagy egy nem túl jól sikerült piskóta megmentése.
Mama születésnapjára sütöttem eredetileg ezt a piskótát, ezt akartam
betölteni oroszkrém tortának. De valahogy nem volt az igazi. kicsit
berogyott körben az oldala a közepe meg beesett, pedig rendesen meg volt
sülve. Szerintem ez a tortaformám meg van átkozva, mert az utóbbi
időben nem sikerül vele szép piskótát sütni. A szív alakú szilikon
formákkal ugyanaz a tészta gyönyörűen megsült. Na mindegy, azért ezt a
piskótát se akartam kidobni. Már régóta nézegetem a puncs torta
recepteket, mert nagyon kedvelem a puncsos dolgokat, de mindegyik olyan
bonyolultnak és hosszadalmasnak tűnt. Most nem néztem receptet, csak
improvizáltam, és mégis nagyon finom lett a puncsos töltelék, amit
összekotyvasztottam, és nem utolsó sorban gyors is
.
Ezeket használtam hozzá:
A piskóta felső lapja, kis darabokra tépkedve, fél üveg
meggybefőtt leve + a meggyszemek, fél üvegcse jamaicai rumaroma, 2
csomag vaníliás cukor, 3 nagy evőkanál vénusz sütőmargarin, 1-2
evőkanálnyi kakaópor.
A fenti anyagokat (a meggyszemek kivételével) villával addig
kevergettem, míg egynemű, szaftos massza lett belőle. A piskóta alsó
felére halmoztam és villával elegyengettem a masszát. Kiraktam
meggybefőtt szemekkel, végül a tegnap Mama tortájából kimaradt krém és
habbá vert hulala keverékét is rásimítottam. Ez olyan maradékeltüntetős
piskóta lett, de isten bizony mondom, ízre bármilyen puncsos cuccal
felveszi a versenyt, még akkor is, ha nem épp a legszebb. Érdemes
kipróbálni ha egy nem jól sikerült piskótát kell élvezhetővé tenni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése