2016. október 9., vasárnap

Sütőtökös-almás muffin

A héten sült sütőtökből kimaradt a képen is látható nagyobb darab, hogy ne kelljen kidobni, muffint sütöttem belőle. Mostanában nagyon kapósak a muffinjaim hál'Istennek.  A neten találtam egy jónak tűnő receptet ITT (- köszönet érte) hát azt vettem alapul. Azért kicsit változtattam rajta :) . 
Hozzávalók nálam:
Száraz alapanyagok:
35 dkg finom liszt, 1 csomag sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1-1 teáskanál őrölt fahéj és szegfűszeg, 
Nedves alapanyagok: 
2 tojás, 20 dkg cukor, 1 dl olaj, 20 dkg sült tök pürésítve, 20 dkg durvára reszelt alma (2 db),
Egyéb: 
3 kupica ÁGI narancsszörp (kb. 1,5 dl), 2 kupica tej (kb. 1 dl)
Először összekevertem a száraz anyagokat, majd a nedveseket, végül a kettőt összekevertem. Hígítani kellett még egy kevés narancsszörppel és tejjel, aztán kapszlival bélelt formába kanalaztam, és 175 fokon 20 perc alatt megsütöttem. A massza a sütőtöktől gyönyörű narancssárga lett, a megsült muffinok pedig isteni finomak lettek, az ízük mézeskalácsra emlékeztet. Ebből a mennyiségből 20 db muffin lett (kettőt már megkóstoltam, mire a kép készült).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése