Ezt a receptet már régen kinéztem, de eddig valahogy mindig elmaradt az
elkészítése. Most a vasárnapi ebédben a rántott sajtot váltottam ki
vele. Kicsit féltem, hogy kifolyik, de Andi receptjét pontosan követve gyönyörűen egyben maradtak a sajtgolyók. Köszönet a receptért.
Hozzávalók:
30 dkg reszelt trappista sajt, 1 tojás, 1 evőkanál rétes liszt, zsemlemorzsa a beforgatáshoz.
A sajtot, tojást és lisztet összegyúrtam, és kb. dió nagyságú golyókat
formáltam belőle. A golyókat zsemlemorzsába forgattam és forró bő
olajban megsütöttem. Ebből a mennyiségből 20 db lett.
Legnagyobb örömömre gyönyörűen megsültek a golyók, egy sem folyt ki.
Szerintem jobb, mint a rántott sajt, mert nem olyan nyúlós-gumis, de
nagyon finom. Nálunk rántott csirkemell és sültkrumpli mellett ez volt a
vasárnapi ebéd második fogása. Sajnos, mire a tányéron is
lefényképeztem volna, a fényképezőgép nem akart dolgozni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése