2016. október 9., vasárnap

Sajtgolyók

Ezt a receptet már régen kinéztem, de eddig valahogy mindig elmaradt az elkészítése. Most a vasárnapi ebédben a rántott sajtot váltottam ki vele. Kicsit féltem, hogy kifolyik, de Andi receptjét pontosan követve gyönyörűen egyben maradtak a sajtgolyók. Köszönet a receptért. 
Hozzávalók: 
30 dkg reszelt trappista sajt, 1 tojás, 1 evőkanál rétes liszt, zsemlemorzsa a beforgatáshoz.
A sajtot, tojást és lisztet összegyúrtam, és kb. dió nagyságú golyókat formáltam belőle. A golyókat zsemlemorzsába forgattam és forró bő olajban megsütöttem. Ebből a mennyiségből 20 db lett.
Legnagyobb örömömre gyönyörűen megsültek a golyók, egy sem folyt ki. Szerintem jobb, mint a rántott sajt, mert nem olyan nyúlós-gumis, de nagyon finom. Nálunk rántott csirkemell és sültkrumpli mellett ez volt a vasárnapi ebéd második fogása.  Sajnos, mire a tányéron is lefényképeztem volna, a fényképezőgép nem akart dolgozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése