2017. január 15., vasárnap

2017. 2. heti menü

Ezeket ettük a héten:
Hétfő:
Előző napok maradékait fogyasztottuk el (csirkepörkölt, sült tarja, stefánia vagdalt), vagy szendvicset.
Kókuszgolyó, kakaós golyó - utóbbi is a a szokásos lekváros kókuszgolyó masszából, instant cukrozott kakaóba forgatva, mazsolával töltve
Kedd:
8 db pulykaszárnycomb csontjából lassan főtt csontleves, külön sós vízben megfőzött csigatésztával
(A 8 szárnycomb húsát lefejtettem, lebőröztem, apróra vágva 2 csomagban lefagyasztottam későbbi felhasználásra - akár pörkölt, rizseshús, brassói, vagy egyéb apró húst igénylő fogás készülhet belőlük.)


Sárgaborsó főzelék - csak úgy magában, ebből csak én ettem, isteni volt
Szerda:
Sárgaborsó főzelék  előző napról csak úgy magában, vagy serpenyőben Zepter módszerrel sült csirkecombbal,
rizseshús csirke szárnyközepekkel és  serpenyőben sült csirkecomb

Csütörtök:
Pulykacsont leves csigatésztával (keddről)


Krumplis lángos maradék törtkrumpliból, magában, tejföllel-sajttal, vagy lekvárral
(kb. 50 dkg margarinos törtkrumpli, 60 dkg finom liszt, 1 dl tejben 2 mokkáskanál cukorral felfuttatott kb. 4 dkg élesztő, 1 csapott fehér műa. kanál só, 2 evőkanál tejföl, pici tej, kevés olaj, - ezek szép ruganyos, sima tésztává dagasztva, duplájánál nagyobbra kelesztve, olajban megsütve)





Péntek:
Rakott krumpli most újra virslivel, kétféle kolbásszal, tojással, sok tejföllel, reszelt sajttal



Este:
Szendvics szalámival, a maradék tojásokkal, uborkával, csípős piros arannyal és reszelt sajttal



Szombat:
Húsleves 4 db egész csirkecombból, zöldségekkel, gyorsfőző fedővel, külön főzött cérnametélttel


Sült csirkecombok - a levesben előfőzött húsokból, pici sóval megpergetve, sütőben pirosra sütve, krumplipürével

Este:  
Zabpelyhes-mandulás keksz, az évekkel ezelőtt sütött zabpelyhes-diós keksz receptje alapján, a diót mandulára cserélve. 10 percig sütöttem előírás szerint, mégis kicsit jobban megsült, mint kellett volna, ezért a szélét és az alját citromreszelővel megreszeltem kicsit, és máris eltűntek a túlsült részek. Csak úgy magában, lekvárral megkenve, vagy gyümölcsjoghurttal, mindenképpen finom, jó ropogós volt.



Vasárnap:
Előző napról maradt húsleves cérnametélttel


A második fogások 1 egész csirkéből:
Csirkepörkölt tésztával - a combokból, szárnyakból, farból, hátból, mellcsontból


Rántott hús a mellfilékből  sültkrumplival, majonézzel  



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése