Életem első brownie-ját sütöttem meg ma. Régebben valahogy nem vonzottak
a túl csokis dolgok, - de ez mostanában megdőlni látszik. A fiatalok
nagyon szeretnek mindent, ami csokis, így a napokban átnéztem pár
brownie receptet a neten és rá kellett döbbennem, hogy nem is olyan nagy
ördöngősség az elkészítése, mint eddig gondoltam. Ahogy említettem,
több receptet is áttanulmányoztam, és mindegyikből kivettem ami
tetszett, míg összeállt a saját receptem. Olyan finom lett az így
készült süti, hogy szó szerint betegre ettem magam belőle. Mert
bármennyire is isteni, úgy tűnik a gyomrom továbbra is tiltakozik a
nagyon csokis, édes dolgok ellen.
Hozzávalók:
20 dkg étcsoki (45 %-os, olcsóbb fajta, Lidl-s), 20 dkg vaj, 4 db
M-es tojás, 25 dkg finomabb szemű kristálycukor, 1-1 evőkanál vanília és
rum aroma, 1 alaposan lemosott narancs reszelt sárga héja, 12 dkg finom
liszt, 3 dkg holland kakaópor, 1 csipet só elvileg még kellett volna bele, de azt kifelejtettem. A tepsi kikenéséhez margarin és pici finom liszt.
Az apróra tördelt csokoládét és a felkockázott vajat gőz fölött
felolvasztottam, majd hagytam egész langyosra hűlni. Közben kissé
kikevertem 4 egészt tojást cukorral, az aromákkal, belereszeltem a
narancs héját, hozzáadtam a lisztet és kakaóport, majd az olvasztott
csokit is hozzákevertem, a masszát margarinnal kikent, lisztezett kis
Zepter tepsibe öntöttem és elegyengettem.
A sütőt az előkészületek kezdetén 175 fokra és légkeverésre állítva
előmelegítettem, a sütit 20 percig sütöttem így, majd kivettem és hűlni
hagytam. Nagyon nehezen vártam ki, hogy darabolhatóra hűljön és
megkóstolhassuk. Ízében isteni csokis, és leginkább a sportszeletre
hasonlított, szinte abbahagyhatatlan volt, ez lett az én vesztem. Biztos
máskor is megsütöm ezt a finomságot, de igyekszem, hogy ne esek abba a
hibába, mint ma.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése