Hétfő:
Húsleves szombatról
Babfőzelék magában, vagy csirkepörkölttel, a régi recept alapján, de most csak a tányéron savanyítottam pár csepp ecettel
Kedd:
Bableves kolbászcsipsszel - az előző napi babfőzelékből átalakítva
Rakott tészta (kicsontozott-apróra vágott csirkepörkölt hússal, szafttal, tejföllel, reszelt sajttal)
Szerda:
Tejfölös krumplileves
Palacsinta háromféle töltelékkel: vaníliás-narancsos túrótöltelékkel (8 db), baracklekvárral (5 db) és baracklekvárral-kakaóval (7 db)
(Vaníliás-narancsos túrótöltelék: 1 cs. félzsíros krémtúró (25 dkg), 1
púpos evőkanál Rama margarin, 1,5 evőkanál cukor, 2 cs. vaníliás cukor,
3 evőkanál narancsszörp - ezeket botmixerrel simára mixeltem.)
Csütörtök:
Gombócleves
(Megint a maradékfelhasználás jegyében: a gombócok tésztája 23 dkg maradék krumplipüréből, 23 dkg rétes lisztből, 1 kisebb tojásból 1/3 fehér műanyag kanál sóval készült. A léhez: 1 kisebb hagyma felaprítva, kevés olajon megdinsztelve, 1,5 fehér műa. kanál fűszerpaprika, 1 evőkanál rétes liszt 1,6 liter forró víz [krumpli főzőlé híján], ételízesítő vagy só ízlés szerint)
Tepsis tarja (8 szelet), tepsis krumpli - mindkettő sertéssült fűszerkeverékemmel megfűszerezve és paradicsomos káposzta
paradicsomos káposzta
(hasonlóan mint a linken, csak 1/4 fej káposztából - kb 45 dkg, 2,5 dl Nostia passzírozott paradicsommal)
(Megint a maradékfelhasználás jegyében: a gombócok tésztája 23 dkg maradék krumplipüréből, 23 dkg rétes lisztből, 1 kisebb tojásból 1/3 fehér műanyag kanál sóval készült. A léhez: 1 kisebb hagyma felaprítva, kevés olajon megdinsztelve, 1,5 fehér műa. kanál fűszerpaprika, 1 evőkanál rétes liszt 1,6 liter forró víz [krumpli főzőlé híján], ételízesítő vagy só ízlés szerint)
Tepsis tarja (8 szelet), tepsis krumpli - mindkettő sertéssült fűszerkeverékemmel megfűszerezve és paradicsomos káposzta
paradicsomos káposzta
(hasonlóan mint a linken, csak 1/4 fej káposztából - kb 45 dkg, 2,5 dl Nostia passzírozott paradicsommal)
Maradék levesek, passzírozott bableves vagy gombócleves
Pizzás csiga virslivel és szalámival
(Tészta: 1 kg finom liszt, kb. 1,5 dl cukros [2-3 mokkás
kanál] tejben felfuttatott 1 cs. Lidl-s élesztő, 18-20 dkg puha Vénusz
sütőmargarin 1,5 fehér műanyag kanál só, annyi tej, hogy inkább kemény,
mint lágy tésztát kapjak, 1-2 löttyintés olaj - ezek jól kidagasztva,
duplájánál nagyobbra kelesztve. Szósz: 1 pici fej hagyma fele
apróra vágva, kevés olajon megdinsztelve, kb. 2-2,5 dl Nostia
passzírozott paradicsommal jól felfőzve, kevés csípős piros arannyal,
folyékony édesítővel, fokhagyma granulátummal, oregánóval és
bazsalikommal ízesítve. Egyéb: 3 szál Pikok bécsi virsli hosszában elfelezve, felszeletelve, kevés csemege szalámi szeletelés után vékony csíkokra vágva, a tetejére durvára reszelt sajt.)
Szombat:
Húsleves gyorsfőző fedővel, 4 db egész csirkecombból, zöldségekkel, eperszalag tésztával.
Levesben előfőzött csirkecombok pici sóval megszórva, sütőben pirosra sütve, törtkrumplival, ízlés szerint csemege uborkával vagy céklával.
Vasárnap:
Húsleves előző napról
Malibu csirke, mint ITT, sültkrumplival, majonézzel
| |
Almás muffin mazsolával, cukrozott narancshéjjal gazdagítva
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése