Zöldbabfőzelék feltétjeként készült ez a fasírt. Már jó ideje leginkább
csirkehúst eszünk, ritkán pulykát, vagy sertést, marhát pedig nagyon
ritkán. Gondolom senkinek sem kell mondani, ennek leginkább anyagi okai
vannak. Talán most még jobb lesz a helyzet az áfacsökkentés után, de ki
tudja meddig. Valószínű ez sem lesz hosszú életű, ahogy a sertéshús
esetén is rövid ideig tarthatott az örömünk. Na de itt az ideje, hogy a
lényegre térjek.
Csirke felsőcombokból készült ez a fasírt, mert azon van a több hús.
Lebőröztem és kicsontoztam, 4 db csirke felsőcombot, a húst apróbb
kockákra vágtam, aztán a MixSy botmixer húsdaráló késével ledaráltam.
Késes robotgéppel is megoldható, vagy ha valakinek van otthon
húsdarálója és nem rest elővenni, akkor azzal még inkább. A hús további
felhasználása ugyanúgy történik, mint a darált sertéshús esetében, és
bátran mondhatom, hogy a végeredmény egy cseppet sem rosszabb, mint a
sertéshúsból készült változat. Én a fűszerezést is teljesen úgy
csináltam, mintha sertéshússal dolgoztam volna. Legnagyobb örömömre a
családnak nagyon ízlett a csirkecombból készült fasírt.
Hozzávalók:
45 dkg darált csirkecomb, 30 dkg áztatott, kinyomkodott kenyér, 1
kisebb tojás, 1,5 fehér műanyag kanál ételízesítő (Mikado), 1,5 fehér
műa. kanál fűszerpaprika, fokhagyma granulátum, őrölt bors, őrölt kömény
ízlés szerint, 2 evőkanál zsemlemorzsa.
A felsorolt anyagokat alaposan összedolgoztam, majd rendes méretű
fasírtokat formáztam belőle, 11 db lett. Forró olajban, de a hőt
mérsékelve (8/12) szép pirosra sütöttem a húspogácsákat.
Bármilyen főzelékhez kiváló feltét lehet, de sültkrumplival,
savanyúsággal, vagy kenyérrel, ketchuppal, mustárral is fogyasztható.
Érdemes rászánni az időt és kipróbálni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése