Szilveszteri sósak |
Ezeket ettük a héten:
Hétfő, dec.26.
Szentestéről maradt csirkeraguleves
Hideg töltött csirkecombok és töltelék sültkrumplival és céklával, vagy
Sonkával-sajttal göngyölt csirkemell sültkrumplival
Kedd, dec. 27. Apuci névnapja, Bogika 4 hónapos lett :)
Mamától kapott hurkát és bolti kolbászt sütöttem tepsis krumplival, cékla, vagy csípős csalamádé volt hozzá (fényképezni elfelejtettem).
Szerda:
Raguleves
Hajtogatott kolbászos-sajtos krumplis pogácsa. Isteni volt!!
(52 dkg maradék törtkrumpli, 60 dkg finom liszt, 1 dl tejben 2-3
mokkáskanál cukorral felfuttatott fél csomag friss élesztő, 5,5 dkg
sertészsír, 1 evőkanál 20 %-os tejföl, 1,5 fehér műanyag kanál só.
15 cm-es darab kolbász egészen apróra vágva, a hajtogatáshoz kevés
puha margarin, a tetejére pici tejföl, és durvára reszelt sajt. 2x
hajtogattam 25 perces pihentetéssel.)
Csütörtök:
Karfiolleves
Sonkás-paradicsomos tészta
Péntek:
Füstölt csülök tormával vagy mustárral (a főzőlevet eltettem a lencseleveshez)
Szombat:
Kolbászos és szalámis leveles tészta falatkák
réteges tepertős pogácsa
Debreceni kolbászos és sima pácolt hosszúkaraj törtkrumplival, hagymás krumplival, céklával, csalamádéval - a pácolt, egészben sült csülök pácával
pácolva, (6 kis gerezd fokhagyma, 1-1 teáskanál csípős piros arany és
mustár, 1/2-1/2 teáskanál őrölt bors és kömény, 1-2 löttyintésnyi
olaj), csak sütés előtt sózva.
És volt még bólé, mint 2 éve minden szilveszterkor
Vasárnap:
Lencseleves csülök főzőlevében, füstölt csülökkel (rántás és paprika nélkül)
Debreceni kolbászos és sima pácolt hosszúkaraj pecsenyelével melegítve, sültkrumplival, csemege uborkával
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése