2017. január 1., vasárnap

52. heti menü



Szilveszteri sósak

Ezeket ettük a héten:

Hétfő, dec.26.
Szentestéről maradt csirkeraguleves


Hideg töltött csirkecombok és töltelék sültkrumplival és céklával, vagy



Sonkával-sajttal göngyölt csirkemell sültkrumplival


Kedd, dec. 27. Apuci névnapja, Bogika 4 hónapos lett :)
Mamától kapott hurkát és bolti kolbászt sütöttem tepsis krumplival, cékla, vagy csípős csalamádé volt hozzá (fényképezni elfelejtettem).

Szerda:
Raguleves
Hajtogatott kolbászos-sajtos krumplis pogácsa. Isteni volt!!
(52 dkg maradék törtkrumpli, 60 dkg finom liszt, 1 dl tejben 2-3 mokkáskanál cukorral felfuttatott fél csomag friss élesztő, 5,5 dkg sertészsír, 1 evőkanál  20 %-os tejföl, 1,5 fehér műanyag kanál só.
15 cm-es darab kolbász egészen apróra vágva,  a hajtogatáshoz kevés puha margarin, a tetejére pici tejföl, és durvára reszelt sajt. 2x hajtogattam 25 perces pihentetéssel.)




Csütörtök:
Karfiolleves



Sonkás-paradicsomos tészta



Péntek:
Füstölt csülök tormával vagy mustárral (a főzőlevet eltettem a lencseleveshez)

Szombat:
Kolbászos és szalámis leveles tészta falatkák


réteges tepertős pogácsa



Debreceni kolbászos és sima pácolt hosszúkaraj törtkrumplival, hagymás krumplival, céklával, csalamádéval  - a pácolt, egészben sült csülök pácával pácolva, (6 kis gerezd fokhagyma, 1-1 teáskanál csípős piros arany és mustár, 1/2-1/2  teáskanál őrölt bors és kömény, 1-2 löttyintésnyi olaj), csak sütés előtt sózva.




És volt még bólé,  mint 2 éve minden szilveszterkor



Vasárnap:
Lencseleves csülök főzőlevében, füstölt csülökkel (rántás és paprika nélkül)


Debreceni kolbászos és sima pácolt hosszúkaraj pecsenyelével melegítve, sültkrumplival, csemege uborkával 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése