Ezeket ettük a héten:
Hétfő:
Közkívánatra "gombóc leves". Igaz nem gömbölygettem
gombócokat, de ez is krumplis tésztából készült, mint a múlt héten, mert
akkor nagyon "bejött" mindenkinek.
Most 35 dkg margarinos törtkrumpliból és 25 dkg lisztből (fele finom,
fele rétes) készült a tészta, kb. fél fehér csapott kanál sóval, de tojás nélkül.
Így kicsit lágyabb lett a tészta, mint legutóbb. Vékony rudakat
sodortam belőle, majd 4-5 mm-es darabokra vágtam, úgy főztem a levesbe.
Az alaplé ugyanúgy készült, mint a múlt héten.
Szardíniás tészta
A mártás hozzávalói: 1/4 fej hagyma felaprítva, 2 olajos szardínia
konzerv, fokhagyma granulátum, ételízesítő, oregánó és bazsalikom ízlés
szerint, kb. 2 dl Nostia passzírozott paradicsom, kevés víz, amivel
kiöblítettem a paradicsomos dobozt.
Kedd:
Zöldbabfőzelék csirkecomb fasírttal
Csirkecomb fasírt
Szerda:
Zöldbableves virslivel - a maradék zöldbabfőzelékből
"Öreg"
Csütörtök:
Brassói apró pecsenye csemege uborkával - most 4 db lebőrözött, csontjáról lefejtett, apróra vágott pulyka szárnycomb húsból, hagyományosan, fedő alatt puhára párolva, majd kissé lepirítva. Két hete ennek a csontjából készült a csontleves csigatésztával. Még ugyanennyi feldarabolt pulyka szárnycomb hús várja a fagyasztóban, hogy valami hasonlóan finom étel készüljön belőle.
Péntek:
Megint a maradékfelhasználás jegyében
Lebbencsleves
Fánk
Szombat:
Egész nap "jöttünk-mentünk-intézkedtünk" :) nem főztem és nem sütöttem semmit.
Hideg kaját ettünk. Szendvics, tepertő, erdélyi szalonna, piros arany, ilyesmik.
Vasárnap:
Csirke mellcsontokból leves hagyományosan főzve, cérnametélttel
Legkisebbikem már jó ideje emlegette, hogy de jó lenne egy kis marhapörkölt, ezért főztünk egy kis marhapörköltet tésztával - most hagyományosan, lassan, jó sűrű szaftúra - még holnapra is maradt belőle :)
Brownie
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése