Hétfő: rakott krumpli sajttal
Előtte én "fúziós" levest is ettem (A tegnapi besűrűsödött karfiol leveshez tettem egy kis megkocsonyásodott csirkepörkölt szaftot, jól összeforraltam, így isteni levesem lett. Ahogy öregszem, egyre levesesebb vagyok.)
Kedd: egyszerű sertésraguleves csigatésztával (hosszúkaraj apróra vágott, zsírtalanított 20 dkg "potyadékából", tejfölös habarás, tárkony és citrom nélkül)
Cukkinis-fokhagymás-csípős spagetti pici sonkával
(2 közepes zsenge cukkini, 5-6 gerezd reszelt fokhagyma, egy csípős paprika magház felöli része, és egy csokor petrezsemzöld apróra vágva, 1 hámozott, apróra vágott paradicsom, oregánó, 1 fehér műanyag kanál ételízesítő, kevés őrölt chili és fűszerpaprika, kis olaj, 2 szelet főtt sonka apróra kockázva és kb 2-3 dl víz, hogy szaftos legyen. Végül belekevertem a megfőzött spagettit. Aki nem kért ilyet, ehetett tejfölös-sajtos spagettit
Szerda: tejfölös csiperkekrémleves pirított kenyérkockával
Tejfölös-pörcös-sonkás-sajtos, és tejfölös-házi szalámis-kolbászos-sajtos csigák
Csütörtök: karfiolos zöldségleves cérnametélttel
Fasírtgolyók sertésfüszeres tepsis újkrumplival
Péntek: csirkecsont leves (8 felsőcomb csontjából jól bezöldségelve,) pántlika tésztával
borsos tokány 8 felsőcomb felszeletelt húsából, rizzsel, vagy tésztával (én mindkettővel 😀)
Szombat: paprikás krumpli kolbásszal és nokedlivel (újkrumpliból), káposztával töltött almapaprikával
Vasárnap: kacsaszárny leves cérnametélttel
Fűszeres párolt-sült csülök hagymás krumplival savanyúsággal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése