Hétfő: nagy tepsi csirketepertőt sütöttem ebédre Legkisebbikem kérésére. "Melléktermékként" lett egy csomó csirkezsír is, főzéshez, vagy zsíroskenyérre.
Ez egy hatalmas pecsenyés tál csirketepertő |
Csirkezsír az ebéd után megmaradt tepertővel a háttérben |
Tegnapról maradt annyi kacsaszárny leves, ami Apukámnak és nekem pont elég volt. A többiek nem is akartak levest enni, a tepertőre fenték a fogukat. Még Bogi is imádja 😀.
Kedd: zöld zöldségkrémleves (nem volt itthon petrezselyemgyökér, csak egy hatalmas csokor petrezselyemzöld meg zöldhagyma zöldje - hagyma helyett, (ezeket nagyon apróra vágtam) volt még mellettük néhány karfiolrózsa, meg újkrumpli, ételízesítő, só, fokhagyma granulátum, amikor a zöldségek megpuhultak leturmixoltam és kevés keményítős habarással még sűrítettem kiflikockákat pirítottam hozzá. Finom volt, Apukámnak is ízlett.
Darált húsos pörkölt tésztával
Szerda: húsgombóc leves pántlika tésztával
Fűszeres tepsis újkrumpli vele sült csirkecombbal (ez Bogikám tányérja volt)
Csütörtök: csak egy egyszerű cukkinis-sonkás-paradicsomos tészta készült, többre nem volt időm. Aki nem kért ehetett hideget, vagy sajtos tésztát.
Péntek: Zöldségleves pántlika tésztával
Sült kacsaszárnyak sült újkrumplival (12 szárny volt, ötöt hamarabb kivettem, mert Apukám és én kevésbé szárazon szeretjük, a többi tovább sült, hogy ropogós legyen. Ma csak négyen ebédeltünk, a többiek dolgoznak.
a kevésbé sült szárnyak |
és a pirultabbak... a kép nem adja vissza milyen szép barnák voltak |
Szombat: 10 bőr nélküli csirke felsőcomb csontjából leves cérnametélttel (a csontokat kiszedtem, mielőtt a tésztát belefőztem a levesbe)
A combok feldarabolt húsából csirke brassói készült sült újkrumplival
Vasárnap: 3 csirkemell csontjából és 6 szárnyvégből főzött leves csigatésztával
Rántott csirkemellfilé
Rántott süllőfilé
Rántott süllőfilé és csirkemellfilé petrezselymes újkrumplival és uborka salátával
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése