Hétfő: maradékmentő ebéd, csülkös bableves, krumplis tészta
Kedd: fokhagymás-kapros-tejfölös zöldbableves
Sóval sült csirkeszárnyközepek tejfölös krumplipürével és/vagy sültkrumplival
Szerda: elkészült az év első 5 liter kovászos uborkája
Péntek: mexikói rizses csirkemellcsíkok, sültkrumpli
Szombat: Legkisebbikem új kolbász és szalámi lelöhelyet keres, mert ahonnan eddig vásároltunk sajnos bezárt. Nem szeretjük, ami túl puha (szinte nyers) és azt sem, ha "gumis", rágós, így nem túl könnyű a helyzet. Kolbász keresés közben kedvet kapott egy szép darab füstölt tarjához, megvette, és mindenképpen nyersen szerette volna megenni, de lebeszéltem róla, viszont megígértem, hogy megfőzöm. Ma meg is történt, föztem mellé két kis darab kolbászt, néhány tojást, így ma mini húsvétot tartottunk. Én nem bírtam enni ebben a hőségben, de este összeraktam egy tányért a fényképezéshez. Majd reggelire megeszem, ha addig nem tűnik el. (Nem tűnt el, úgyhogy ez volt a reggelim)
Vasárnap: 5 kacsamell csontból és 7 csirkelábból főztem levest sok zöldséggel és csigatésztával
Másodiknak fűszeres csülköt készítettem, először megpároltam amikor puha volt kiolajozott tepsibe szedtem és gyorsan meggrilleztem, hogy minél kevesebb ideig menjen a sütő. Mellé hagymás krumplit (Boginak krumplipürét) készítettem és volt még hideg kovászos uborka.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése