2023. szeptember 24., vasárnap

Heti menü 07.10-től 07.16-ig

 Hétfő: maradékmentő ebéd, csülkös bableves, krumplis tészta



Kedd: fokhagymás-kapros-tejfölös zöldbableves


Sóval sült csirkeszárnyközepek tejfölös krumplipürével és/vagy sültkrumplival


Szerda: elkészült az év első 5 liter kovászos uborkája


Itt már tálba átszedve, lé rászűrve sőt ebédhez már ettünk is  belőle. Lefóliázás után mehet a hűtőbe.
Ebéd: libanyakleves eperszalag tésztával


Zúzapörkölt (1 kg csirkezúzából) és kb fél kg libanyakból tésztával és kovászos uborkával


Csütörtök: maradt tegnapról leves, pörkölt és tészta is aki kért azt is ehetett. Apukámnak vittem a levesből, mert nagyon ízlett Neki. 
Ma a tegnapelőtt megmaradt krumplipüré felhasználásával isteni krumplis lángost sütöttem. 14 db lett, ehettük üresen csak sóval, vagy fokhagymával, tejföllel és sajttal is. 




Péntek: mexikói rizses csirkemellcsíkok, sültkrumpli


Szombat: Legkisebbikem új kolbász és szalámi lelöhelyet keres, mert ahonnan eddig vásároltunk sajnos bezárt. Nem szeretjük, ami túl puha (szinte nyers) és azt sem, ha "gumis", rágós, így nem túl könnyű a helyzet. Kolbász keresés közben kedvet kapott egy szép darab füstölt tarjához, megvette, és mindenképpen nyersen szerette volna megenni, de lebeszéltem róla, viszont megígértem, hogy megfőzöm. Ma meg is történt, föztem mellé két kis darab kolbászt, néhány tojást, így ma mini húsvétot tartottunk.  Én nem bírtam enni ebben a hőségben, de este összeraktam egy tányért a fényképezéshez. Majd reggelire megeszem, ha addig nem tűnik el. (Nem tűnt el, úgyhogy ez volt a reggelim)


Vasárnap: 5 kacsamell csontból és 7 csirkelábból főztem levest sok zöldséggel és csigatésztával


Másodiknak fűszeres csülköt készítettem, először megpároltam amikor puha volt kiolajozott tepsibe szedtem és gyorsan meggrilleztem, hogy minél kevesebb ideig menjen a sütő. Mellé hagymás krumplit (Boginak krumplipürét) készítettem és volt még hideg kovászos uborka. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése