2023. szeptember 24., vasárnap

Heti menü 06.19-től 06.25-ig

 Hétfő: Legkisebbikem délelőtt rám telefonált, hogy ne kezdjek főzni, ma pizzát rendel. Mindenki olyat kér, amit szeret. Szeretjük a szegedi LaRosa pizzéria pizzáit, itt 4 pizzához az ötödik ajándék!! És nem mellesleg isteni  pizzák 👍👍👍👍👍


Örültem, mert ma vérvételem volt, utána kicsit bambára sikerült a délelőttöm, csak ültem és néztem ki a fejemből, azon gondolkodva, hogy mit kellene főzni. (Ilyen lett a vérvétel helye: bocsi, hogy ezt is megmutatom)


Kedd: csirkepörkölt tésztával 


Szerda: zöldségleves néhány szeletke gombával, cérnametélttel

20 szárnyközép és 9 kétízületes szárny csak sóval sütve

Itt már hiányzik 3 szárnyközép, amit Boginak kiszedtem

Bogikámnak csak sültkrumplival


A többieknek sültkumpli és / vagy krumplipüré sült szárnyakkal (én kiszedtem a sütőpapírra ragadt kis húsdarabokat is 🙂)


Csütörtök: csirkemelles rizseshús (aki kért, káposztával töltött almapaprikát is ehetett hozzá - én nem kértem 🙂)


Péntek: magyaros "minestrone" levesem (kelkáposzta torzsa egészen apróra vágva, néhány megrepedt, koktélparadicsom, ami még egészséges volt, zöldpaprika vég, zöldség, répa, zöldhagyma zöldje, minden szeletelve. Kevés ételízesítő, só, pici olaj, a végén pár deka saját készítésű tészta. Apukámnak is nagyon bejött, nemcsak nekem.


Két Fiam a jó fokhagymás, csilis kelkáposztafözelékre koncentrált, főleg a fasírt miatt, ami mellé volt (megint sütőben sütöttem). Bogikámnak sültkrumpli készült, mert még a "szaga" se tetszett a főzeléknek. Menyem dolgozott. Nem tudom Apukám megeszi-e, mert ebédre a leves után csak egy banánt kért. Pedig a főzelék isteni volt, fasírttal is, de én anélkül is imádom. 

(Legnagyobb örömömre Apukám is megette a főzeléket és a fasírtot is!!)



Szombat: tésztanap volt, nekem jó borsos káposztás tésztát készítettem, 


a többiek kívánságára magyaros carbonara készült, kiolvasztott füstölt szalonnával és zsírjával, 500 gr tésztához (szárazon annyi)  5 tojás és 3 evőkanál tejföl sóval összeturmixolva, a fött tésztával összekeverve, pörccel vegyítve. Sajtot reszelt rá  aki akart.


Vasárnap: csirkeleves csigatésztával



a benne főtt 5 alsócombot és 3 hátat bepaníroztam és picit olajjal lekenve 200 fokon a sütőben kirántottam


Volt ezen kívül még egy fél csirkemellfiléből készült rántott hús és 8 szelet rántott sajt, melléjük margarinnal és tejjel habosra kevert újkrumpli püré.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése