2023. szeptember 24., vasárnap

Heti menü 07.03-tól 07.09-ig

 Hétfő: nem főztem, Apukámnál töltöttem a nap nagy részét. Reggel megint beindult a szivem, "hála" ennek az össze-vissza időjárásnak. Azért, hogy ne maradjon ebéd nélkül vittem virslit, zsömlét és meggyes pitét. Nem volt izgalom mentes nap, mert ma tértünk át a házi betegellátós urológiai ellátásra, és ebéd után derült ki, hogy elfogyott az inzulinja, persze a rendelési idő lejárta után. Patika recept nélkül nem ad ki inzulint, ügyelet csak 4 óra után. Szerencsére a szomszédos rendelő Asszisztenshölgyét sikerült elérnem, aki megígérte, ha a mi Asszisztensünk visszaér egy betegtől, szól neki, hogy tegye fel a felhőbe a recepteket, és még telefonált is, hogy sikerült, lehet menni az inzulinokért. Innen is hálásan köszönöm Mindkettőjüknek a segítséget.

Viszont az borzasztó, hogy 3 patikát kellett végig járnunk, hogy a kétféle inzulint beszerezzük, és azt ajánlották, hogy kérjünk ajánlást másféle inzulinokra, mert országos hiány van az általunk használt inzulinokból. Hihetetlen!!!!!

És az izgalmakon túl egy kis kaja. Kis családom "hot dogot" ebédelt, virslit kiflibe töltve, én meg tegnapi maradékot.  Képet most nem csináltam semmiről, mert elég rosszul éreztem-érzem magam. Fekszem és várom, hogy visszatérjek a rendes "kerékvágásba".

Kedd: buggyantott tojásleves pici ecettel és babérlevéllel (ilyet csak Apukám és én ettünk)


Bolognai szósz pennével


Szerda: virslis lecsó (kétféle virslivel, műbeles és roppanós is volt benne. Most csak héj nélküli kenyérrel ettem.



Csütörtök: a héten második nap, amikor nem főztem. Legkisebbikem szabin volt, elmentünk vásárolni (- de inkább csak nézekődtünk), és mire észbe kaptunk, már elmúlt 11 óra. Ideges lettem, hogy mit főzzek ilyen rövid idő alatt, de mondta, ne stresszeljek, rendel pizzát. Úgy is lett, de most egy másik pizzériából lett rendelve. Ez is finom volt. Képet most nem csináltam.

Péntek: zöldségleves karfiollal, cérnametélttel



Fűszeres tepsis krumplin sült ugyan olyan fűszeres combok és szárnyak.



Szombat: csülök lében főzött csülkös bableves, 



háromsajtos (gouda, sima és füstölt trappista), füstölt szalonna zsírjával felturbózott sajtszósz tésztával, csülökfalatokkal


Vasárnap: csirkeleves 3 hatalmas far-hátból sok zöldséggel, cérnametélttel




Fűszeres sertéslapocka szeletek sütve, hagymás krumplival vagy sültkrumplival



Persze beindult nálunk is a dinnyeszezon,ill. kóstoltunk már barackot is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése