A brokkoli nem tartozik a család kedvenc zöldségei közé, Férjem szerint azért, mert olyan nagyon zöld. Érdekes gondolat :). Azért én időről időre próbálkozom vele, hogy olyan elkészítési módot találjak, ami bejön a családnak. De mivel az idővel mindig hadilábon állok, ma ebédre egy nagyon gyors, régi "új" fogással próbálkoztam, mert a brokkoli mellett a többi alapanyag olyan a tésztán, ami nagy sikert szokott aratni. Legkisebbikem amikor megérezte az ILLATOT, nagyon megörült, hogy a kedvenc tésztája készült, és még az sem kedvetlenítette el, hogy brokkoli is került bele.
Hozzávalók: 50 dkg brokkoli, 1 teáskanál Flóra margarin, 3 evőkanál olaj, 1 dl forró víz, 1 csipet só, 1,5 db kisebb, vagy 1 db nagyobb csípős zöldpaprika, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 5 duci gerezd fokhagyma, 1 db paradicsom, még néhány csipet só, 50 dkg spagetti, 1 liter forró víz, 1 fehér kanál só, kevés olaj.
A spagettinek vizet forraltam, sóval, és kevés olajjal ízesítettem, majd beleraktam a kettétört tésztát, és forrás után takarékon, fedő alatt (időnként átkeverve,hogy ne tapadjanak össze a szálak) 8 perc alatt készre főztem.
A brokkolinak csak a rózsáit használtam fel, a szárát becsomagolva visszatettem a hűtőbe, a másik brokkoli csomaggal fogom felhasználni. A brokkolirózsákat margarinnal, 1 evőkanál olajjal, 1 dl forró vízzel és egy csipet sóval először fedő alatt, majd anélkül roppanósra pároltam 5 perc alatt. Amíg ez párolódott, felszeleteltem a csípős paprikát, megmostam, és apróra vagdaltam a petrezselyemzöldet, szintén felapróztam a fokhagymát. Mire a brokkoli főzési ideje letelt, nem maradt alatta főzőlé. Hozzáadtam még 2 evőkanál olajat, majd beleraktam a feldarabolt zöldpaprikát, petrezselyemzöldet és fokhagymát, és együtt pirítottam néhány percig, aztán a hámozott, felkockázott paradicsom is belekerült, és még 2-3 csipet só, (vagy ízlés szerint). Néhány perc alatt elkészült ez az illatos, ízes, színes tésztára való.
A megfőtt spagettit hozzáöntöttem a brokkolihoz, jól elkevertem, és máris ehettünk. Az utolsó falatig mind elfogyott, úgyhogy ezt a brokkolis receptet is megtartom:D!!
Mariám, már megint mit találtál ki!:)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki. Biztosan nagyon fini is volt!
http://gasztro-szepseg-es-sokmas.blogspot.com/2011/11/karacsonyi-meglepetes-korjatek.html
VálaszTörlésJáték nálam is, mindenkit szeretettel várok!
Köszi Roza! Tulajdonképpen ez az étel is a fokhagymás-petrezselymes-csípős spagetti egyik felturbózott változata, de azt úgy szereti a család, főleg Legkisebbikem, ha kérdezem Tőle mit főzzek, majdnem mindig azt kéri :)
VálaszTörlésNagyon guszta ! Szívesen megkóstolnám biztos nagyon finom volt, ja most jut eszembe azt mondtad hogy már nincs is?:-((
VálaszTörlésNagyon guszta ez az étel, csodásak a színek. Nem azt írtad korábban, hogy a család férfi tagjai hadilábon állnak a zöldségekkel?
VálaszTörlésAsszem megvan a holnapi ebédem :D Nagyon guszta!
VálaszTörlésÉva - tényleg nagyon finom volt, és tényleg utolsó falatig elfogyott :D!!
VálaszTörlésHobbychef - biza hadilábon állnak, de én váltig erőltetem a témát. Párom már szinte majdnem mindent megeszik, a gyerekek meg hol igen, hol nem, de nem adom fel. Igyekszem úgy elkészíteni, hogy legalább megkóstolni kedvük legyen :) Ez a csípős spagetti meg nagyon bevált!!
Bors and Pepper - örülök ha tetszik, érdemes kipróbálni!!
VálaszTörlésNagyon guszta:) Ilyen brokkolis tésztát én is szoktam készíteni, a brokkoli nálunk nagyon népszerű, bármiben lehet, mert elfogy:) Ha meg még csípős is, az külön jó pont.
VálaszTörlésA brokkolit én is nagyon szeretem, de a fiúk nem annyira, de igyekszem olyat készíteni belőle, hogy azért legalább egy kicsit egyenek belőle.
VálaszTörlés