Jó régen volt már hurka kolbász nálunk, a múltkor Sógornőmék juttatták eszembe, amikor Mamát köszöntöttük. Persze amit én venni tudok, az nem házi, de kedvenc hentesünknél finom hurkát-kolbászt lehet kapni. Ma kifundáltam, hogy párolt káposztát készítek mellé savanyúság helyett. Jól belaktunk belőle ebédre, biztos ma már semmit nem birok enni :). Ilyenkor jó, ha van kéznél Bilagit :)
Mire megérkezett Fiam a hentestől megpucoltam a kellő mennyiségű krumplit, megmostam, majd karikára vágtam. Sertéssült fűszerrel megfűszereztem, kevés olajjal meglocsoltam, és sütőpapírral bélelt tepsire öntöttem. A hurkákat kolbászokat mindkét oldalán kiszurkáltam hegyes késsel, ezeket is sütőpapírral bélelt tepsibe raktam. A krumplis tepsit a legalsó, a hurkás kolbászosat alulról a 4. sínre raktam a 180 fokra előmelegített légkeverésre állított sütőbe. Fél óra múlva megcseréltem a két tepsit. Kb. 1 óra - 1 óra 10 perc sütés után kivettem, és azon forrón tálaltam.
Amíg a sütőben sült az étel, elkészítettem a párolt káposztát is. 1 fej káposztát éles késsel vékony csíkokra vágtam, megsóztam, cukorral, ecettel, őrölt borssal ízesítettem és megpároltam. Nagyon finom ebédünk volt!!
Itt gondolkodtam hogy megyek eszem valamit, mikor megláttam a mai felhozatalodat.Mondanom sem kell most korog a gyomrom ahogy néztem a képeidet. Az hogy guszta nem kifejezés ennivalóan jól néz ki!Már olyan régen eszembe van nekem is a hurka de a boltban nem mindíg nyeri el a tetszésemet. Ezek után nem adok a küllemre holnap veszek és megsütöm!
VálaszTörlésRánéztem a képre és éreztem az illatot! Hú, de honvágyam lett! Isteniii!
VálaszTörlésÍgy szeretem ebben az összeállításban a legjobban!:-)Párolt káposztával az igazi!
VálaszTörlésÉva - ahogy írtam is, kedvenc hentesünknél finom a hurka és kolbász, bárhonnan nem venném meg. Most hallottam, hogy a város másik végén is nagyon finomat árulnak, lehet, hogy valamikor azt is megkóstoljuk. Azért adjál a küllemre, ami nem tetszik, az lehet, hogy nem is ízlene.
VálaszTörlésBors and Pepper - szegény messzire szakadt Fiamék miatt át tudom érezni amit írsz.
Nelli, szerintem is nagyon jó így :)
VálaszTörlésEzt az ételt mi is imádjuk. A múlt hét szombatján is készítettem és most hétvégén is készítek. De van a blogomba is betéve, és én a sült zsírjával összekevert törtburgonyával készítettem.
VálaszTörlésDe jó lett volna, ha tegnap írod ezt a bejegyzést! Tegnap üzemelték be az új kombinált sütőmet, eddig egy ősrégi, hagyományos gázsütőm volt. Újdonság nekem a légkeverés, az alsó-felső sütés, ezért tegnap este ötleteket kerestem, hogyan süssem ma a disznótorost. Nagyjából így sütöttem, mint te, csak variáltam a sütési módokat. Még sokat kell tanulnom e téren. Vera
VálaszTörlésLívia - mi is szeretjük törtkrumplival is, de tepsis krumplival is. Most nem akartam még nehezíteni azzal, hogy kisült kolbászzsírral készítsem, az olajban legalább nincs koleszterin.
VálaszTörlésVera - Sajnálom, hogy elkéstem :). Én szinte mindig a légkeverést használom, szerintem az a legjobb. Biztosan kaptál használati utasítást a tűzhelyhez, érdemes azt jól áttanulmányozni.
Ez a látvány felért egy kínzással! KÉREK!!!!
VálaszTörlésPetra - OKÉ!! :)
VálaszTörlés