A hét végén főzött csülökből volt még egy darab, (kb. az egyharmada), de már senkinek nem volt hozzá kedve, ezért átalakításon esett át. Ledaráltam,
és zsiradék hozzáadása nélkül megpirítottam egy teflon serpenyőben, közben zepter módszerrel megfőztem 1 csomag (50 dkg) 4 tojásos szarvacska tésztát. Amikor a tészta elkészült, és a darált csülök is lepirult, összekevertem a kettőt, hozzáadtam még egy nagy poharas 20 %-os tejfölt, egy csipet sót, azzal is elkevertem, tepsibe öntöttem, a tetejére simítottam egy másik nagy poharas 20 %-os tejfölt, némi trappistát reszeltem rá, és 200 fokon szép pirosra sütöttem.
Felkockázva tálaltam.
Nagyon finom maradékeltüntetős ebéd volt.
De szívesen elfogadnék ilyen maradékot. Nagyon guszta !
VálaszTörlésEz valami mesés egy-tál étel lehet! Hű, máris éhes lettem!!
VálaszTörlésCsúcs szuper:) Ezt nálunk is ünnepelve fogadná a férfitársaság:) Nagyon jól néz ki:)
VálaszTörlésKöszönöm lányok, örülök, ha kedvetekre való az ötlet :) !!
VálaszTörlés