Évánál láttam hasonló panírozási módot, amit mindenképpen ki akartam próbálni. A receptet nem sikerült átismételnem vacsora készítés előtt, ezért aztán nem pont olyan, de azért nagyon finom volt az új panírral készült csirke. A hét végén előfőztem 4 db egész csirkecombot kettévágva, most ezekre adtam új "kabátot". Először is az előfőzött combokat megpergettem kevés sóval, majd egy általam eddig ismeretlen fűszerkeverékkel, a Kotányi féle "Tüzes szerelem" fűszerrel, amiben van Piri-piri chili, bors, vöröshagyma, fokhagyma, turbolya és paprika. A keveréket használat előtt kissé apróbbra daráltam, mert egészben maradt paprika magok voltak benne, attól féltem, ezek könnyen megéghetnek. A befűszerezett húsokat állni hagytam, hogy minél jobban átjárja őket a fűszer. A panírozásra használt lisztbe is tettem chili port és tüzes szerelem fűszert, 1 kupac liszthez 2-2 teáskanálnyit. Ugyanígy jártam el a tojással, amit kevés sóval is ízesítettem, és szintén 1-1 teáskanál chili port és fűszerkeveréket raktam a 4 jól elhabart tojáshoz. Se tejszín, se más nem került a tojásba. A panírozás menete pedig csakúgy mint Évánál, fűszeres rétesliszt - felvert fűszeres tojás, majd újra liszt. A bepanírozott húsokat aztán forró olajban megsütöttem, majd konyhai törlővel bélelt tálra szedtem, hogy a felesleges olaj lecsöpöghessen róluk. Sült hasábburgonyával, ketchuppal vagy majonézzel tálaltam. Nagyon finom volt!!
Marcsi!Ez eszméletlen finom lehet!Van is itthon ilyen fűszerkeverékem.A rétes liszttől puhább lesz a bunda ugye Te is úgy tapasztaltad?
VálaszTörlésA bunda jó ropogós volt. Inkább azért szeretem a rétes lisztet, mert nem csomósodik úgy össze, mint a finom liszt, nem lesznek nagy nokedlik az ember ujján.
VálaszTörlésMaria, már megint nagyot alkottál!:)
VálaszTörlésÜgyes vagy, az étel ínycsiklandozó!:)
Ááá--ez nagyon guszta és finom.:)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki és isteni lehet:) Minden jöhet, ami csípős, tüzes szerelemmel készült:)
VálaszTörlésKöszi Lányok :)!!
VálaszTörlésNagyon izgalmas recept és az ízében is biztos az! Recept mentve! Nagyon guszta!!
VálaszTörlés