Régen hoztam már étel leírást, ennek az az oka, hogy csupa olyan étel
készült a héten, ami már szerepel a blogon. Krumplis tarhonya, csirke
húsleves, zöldséges rizses hús, krumplifőzelék sült virslivel. Ma kacsa
húsleves volt az első fogás, a második pedig csibemájas töltelékű tanyasi csirkecomb és gomba -
ez a mai nap újdonsága :), mert maradt ki annyi töltelékem, hogy három
hatalmas gombát is meg tudtam tölteni. Margarin darabkát raktam minden
husi és gomba tetejére, és először alufóliával lefedve sütöttem 2 órán
át 180 fokon, aztán fólia nélkül 30 percig 275 fokon. Petrezselymes
krumpli volt a körete.
A töltelékhez ma ezeket használtam fel:
500 gr csibemáj-szívvel, 200 gr szikkadt zsemlekenyér, hideg víz az
áztatáshoz 1 db M-es tojás, 2 fehér kanál ételízesítő, őrölt bors ízlés
szerint, nagy csokor friss petrezselyemzöld felaprítva.
Megtisztítottam és apróra vágtam a csibemájat, megáztattam a
zsemlekenyeret, majd alaposan kicsavarva adtam hozzá a felaprított
belsőséghez. Hozzáütöttem a tojást. A massza súlya ekkor 1000 gr volt,
ehhez 2 fehér kanál ételízesítő kellett, hogy elég sós legyen, ill.
ízlés szerint bors, kinek-kinek szájíze szerint - én jó borsosan
szeretem. Már csak a felaprított petrezselyemzöld kellett bele, jól
összekevertem és mehetett a besózott 8 csirkecomb bőre alá, illetve a 3
nagy fej gombába.
Azért készült nagyobb mennyiség, mert Anyukám és Legnagyobbikom is beteg, ma én főztem Szüleimnek és Legnagyobbikoméknak is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése