Tovább kerestem a tökéletes csokitortát, találtam is egyet, ami nagyon
egyszerű, és semmi különleges anyag nem kell hozzá. A receptletoltes.hu
oldalon Klasszikus csokoládétorta
néven található. Igaz, hogy nem olyan szép, mint a Mesteré, de egy
háziasszonytól talán nem is olyan rossz. Főleg, ha valaki annyira nem
szeret sütni, mint én. Köszönet a receptért!!!
Hozzávalók:
- A tésztához: 6 tojás, 6 evőkanál kristálycukor, 5 evőkanál finomliszt, 1 púpozott evőkanál kakaópor, 30 gr olvasztott vaj.
- A csokoládékrémhez: 200 ml 30 %-os habtejszín, 200 gr kristálycukor, 4 evőkanál keserű kakaópor, 200 gr vaj
- A bevonáshoz: 200 gr étcsokoládé (150 gr 45 %-os és 50 gr 60 %-os, +4 evőkanál olaj - mert Andinál azt olvastam, hogy az kell a csokoládé olvasztásához. Legközelebb csak 1 kanállal teszek 100 gr-onként)
Első lépésként a tortaformát béleltem ki sütőpapírral, aztán
bekapcsoltam a sütőt 180 fokra és légkeverésre. Ezután kimértem a
lisztet és összekevertem a kakaóporral, mikróban (egy kávés csészében)
felolvasztottam a vajat. Feltörtem és szétválasztottam a tojásokat, a
sárgájához 2 evőkanál, a fehérjéhez 4 evőkanál cukrot adtam. Először a
fehérjét vertem kemény habbá, aztán a sárgáját is fehéredésig (így
megspóroltam egy mosogatást). Aztán könnyű mozdulatokkal a sárgájához
kevertem a fehérjét, közben apránként a kakaós lisztet is beleszitáltam,
végül az olvasztott vajat is belekevertem a habos masszába, a
tortaformába öntöttem és irány a sütő. (Jó kis masszív tészta lett,
keményebb, mint a legutóbbi próbálkozásnál, tehát ez a piskóta keverés
lett a nyerő.)
Csak miután már kb. 10 percig bent volt a sütőben vettem észre, hogy a
leírásban csak 165 fok szerepel légkeveréses sütőnél, ezért lejjebb
vettem a hőt, és úgy sütöttem a tortát 35 percig. Aztán kikapcsoltam, de
benn hagytam még 10 percre a tortát, majd kivettem és hűlni hagytam.
A krémhez felforraltam a tejszínt, feloldottam benne a cukrot és a
kakaóport, teljesen kihűtöttem végül habosra kevertem a puha vajjal.
A betöltéshez háromba vágtam a tortát,
4-4 evőkanál krémet rásimítottam és a tetejét is megkentem vékonyan a krémmel.
A bevonáshoz vízfürdő felett felolvasztottam a csokoládét étolajjal és a
kihűlt, de még folyékony bevonót a tortára öntöttem, az oldalát is
bevontam vele. Legközelebb kevesebb olajat teszek bele, mert így elég
sok bevonat lefolyt (felkapartam a tepsiről, amire bevonás előtt
helyeztem a tortát, és a torta tetejét díszítettem vele).
Végül a maradék krémmel megspricceltem.
Isteni torta, ez lett a befutó!! Nem kell több próbálkozás, megtaláltam az IGAZIT!!
oooo, ez olyan igazi nyamm.:) nagyon klasszul néz ki:)
VálaszTörlésKöszi kedves Pitz :)! Naaagyon csokis, isteni finom!!
VálaszTörlésNagyon szép és igen finom lehet!Még kísérleteztél a családod kényeztetted kicsit:-)) Finom lehet ez a krém lehet hogy egyszer kipróbálom, nem ilyen krémet szoktam csinálni!
VálaszTörlésKöszi Éva :)! Örült a család a kísérleteknek, Legkisebbikem elszontyolodott, mikor mondtam,hogy mostanában nem lesz több :). Érdemes kipróbálni a krémet, meg az egész tortát is, mert nagyon finom és aránylag nem is drága torta.
VálaszTörlés