2014. november 13., csütörtök

Csokitorta 3. próbálkozás - ez az IGAZI :)!

Tovább kerestem a tökéletes csokitortát, találtam is egyet, ami nagyon egyszerű, és semmi különleges anyag nem kell hozzá. A receptletoltes.hu oldalon Klasszikus csokoládétorta néven található. Igaz, hogy nem olyan szép, mint a Mesteré, de egy háziasszonytól talán nem is olyan rossz. Főleg, ha valaki annyira nem szeret sütni, mint én. Köszönet a receptért!!!

Hozzávalók:
  • A tésztához: 6 tojás, 6 evőkanál kristálycukor, 5 evőkanál finomliszt, 1 púpozott evőkanál kakaópor, 30 gr olvasztott vaj. 
  • A csokoládékrémhez: 200 ml 30 %-os habtejszín, 200 gr kristálycukor, 4 evőkanál keserű kakaópor, 200 gr vaj
  • A bevonáshoz: 200 gr étcsokoládé (150 gr 45 %-os és 50 gr 60 %-os, +4 evőkanál olaj - mert Andinál azt olvastam, hogy az kell a csokoládé olvasztásához. Legközelebb csak 1 kanállal teszek 100 gr-onként)
Első lépésként  a tortaformát béleltem ki sütőpapírral, aztán bekapcsoltam a sütőt 180 fokra és légkeverésre. Ezután kimértem a lisztet és  összekevertem a kakaóporral, mikróban (egy kávés csészében) felolvasztottam a vajat. Feltörtem és szétválasztottam a tojásokat, a sárgájához 2 evőkanál, a fehérjéhez 4 evőkanál cukrot adtam. Először a fehérjét vertem kemény habbá, aztán a sárgáját is fehéredésig (így megspóroltam egy mosogatást). Aztán könnyű mozdulatokkal a sárgájához kevertem a fehérjét, közben apránként a kakaós lisztet is beleszitáltam, végül az olvasztott vajat is belekevertem a habos masszába, a tortaformába öntöttem és irány a sütő.  (Jó kis masszív tészta lett, keményebb, mint a legutóbbi próbálkozásnál, tehát ez a piskóta keverés lett a nyerő.)
 Csak miután már kb. 10 percig bent volt a sütőben vettem észre, hogy a leírásban csak 165 fok szerepel légkeveréses sütőnél, ezért lejjebb vettem a hőt, és úgy sütöttem a tortát 35 percig. Aztán kikapcsoltam, de benn hagytam még 10 percre a tortát, majd kivettem és hűlni hagytam.
A krémhez felforraltam a tejszínt, feloldottam benne a cukrot és a kakaóport,  teljesen kihűtöttem végül habosra kevertem a puha vajjal.
 A betöltéshez háromba vágtam a tortát,



4-4 evőkanál krémet rásimítottam és a tetejét is megkentem vékonyan a krémmel.
A bevonáshoz vízfürdő felett felolvasztottam a csokoládét étolajjal és a kihűlt, de még folyékony bevonót a tortára öntöttem, az oldalát is bevontam vele. Legközelebb kevesebb olajat teszek bele, mert így elég sok bevonat lefolyt  (felkapartam a tepsiről, amire bevonás előtt helyeztem a tortát, és a torta tetejét díszítettem vele).
Végül a maradék krémmel megspricceltem. 
Isteni torta, ez lett a befutó!! Nem kell több próbálkozás, megtaláltam az IGAZIT!!

4 megjegyzés:

  1. oooo, ez olyan igazi nyamm.:) nagyon klasszul néz ki:)

    VálaszTörlés
  2. Köszi kedves Pitz :)! Naaagyon csokis, isteni finom!!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép és igen finom lehet!Még kísérleteztél a családod kényeztetted kicsit:-)) Finom lehet ez a krém lehet hogy egyszer kipróbálom, nem ilyen krémet szoktam csinálni!

    VálaszTörlés
  4. Köszi Éva :)! Örült a család a kísérleteknek, Legkisebbikem elszontyolodott, mikor mondtam,hogy mostanában nem lesz több :). Érdemes kipróbálni a krémet, meg az egész tortát is, mert nagyon finom és aránylag nem is drága torta.

    VálaszTörlés