Délután megcsodáltam Hobbychef isteni kagylós-lecsós spagettijét,
és úgy megkívántam valami hasonlót, hogy vacsorára nekiláttam valami
paradicsomos tésztát főzni. De "szögény embör vízzel főz" alapon nálam
kagyló helyett virsli került bele a hagyma-erős paprika-piros hegyes
paprika-paradicsom mellett. Az olaszos fűszerezés azért megvolt, a
szárított oregánó, olasz zöldfűszerkeverék és friss bazsalikom sokat
dobott rajta. Gyors, finom, isteni tüzes vacsora lett belőle.
Ezeket használtam a szószhoz: 2-3 evőkanál olaj, 1 nagy fej hagyma, 2 hegyes erős paprika, 1 nagy hegyes piros paprika (Lidl-s), kevés Himalája só, 3 szál bécsi virsli hosszában 3-ba vágva és ferdén felszeletelve, 1 fehér kanál csípős fűszerpaprika,
6 dl házi főzésű paradicsomlé, 1 kávéskanál csilipor, néhány csepp
folyékony édesítőszer, 2 csipet oregánó, 2 csipet olasz
zöldfűszerkeverék, friss bazsalikomlevélkék
Az apróra vágott hagymát, felkarikázott paprikákat kevés olajon megdinszteltem, picit
megsóztam, rádobtam a virslit, pár másodpercig pirítottam, megszórtam
fűszerpaprikával aztán felöntöttem paradicsomlével, fűszereztem, és
addig főztem, míg a tészta megfőtt. Zepter mószerrel (8 perc alatt megfőzött) spagettit kevertem bele.
Isteni lett virslivel is. A fűszerezés kedvemre való, szemnek is tetszetős.
VálaszTörlésKöszi kedves Hobbychef. A családnak is nagyon tetszett :)! Sőt Páromnak így még inkább, mert Ő nem rajong a tengeri herkentyűkért.
VálaszTörlés