Megint a maradékeltüntetés jegyében. Vasárnapról maradt ki egy kevés margarinnal és néhány csepp tejszínnel kikevert krumplipüré, ezt turmixoltam simára. Megmértem, 50 dkg volt. Ehhez ütöttem egy tojást, tettem hozzá 20-20 dkg rétes és finom lisztet.
Összedolgoztam, rétes liszttel megszórt tiszta asztallapon jól
összegyúrtam, aztán vékony hurkákat formáltam a tésztából és kb. 1 cm-es
darabokra vágtam. Ugyancsak lisztezett asztalon a tésztadarabok mindkét
oldalát megformáztam villával és tiszta tányéralátétre pakoltam.
(Jobb volt, mint egy merev vágódeszka, vagy egy tálca mert a széleket
felhajtva erről könnyen a főzővízbe tudtam csúsztatni a gnocchikat.) A
főzéshez 3 liter vizet forraltam 1,5 fehér műanyag kanál sóval és kevés
olajjal. Amikor az összes gnocchi feljött a víz színére, még hagytam kb.
1 percig főni, majd leszűrtem, hideg vízzel leöblítettem, visszaraktam a
főzőedénybe, pici olajat öntöttem ráés óvatosan elkevertem.
Hajszálvékonyra szelt csirkemellből készült kétféle mártással tálaltam.
Az egyiket mustáros csirkemellnek neveztem el, olyan volt, mint a már blogban szereplő Eszterházi csirkemell,
csak most a citrom hiányzott belőle és a zöldségeket zöldséghámozóval
vágtam hajszál vékonyra. Citrom nélkül is nagyon finom volt. Most csak
erről készítettem fényképet, a gyerekekéről nem.
A gyerekeknek a csirkemellet csikóstokány módra
készítettem el, mert nem szeretik a vadas ízvilágú ételeket. (Ebből a
paradicsom maradt most ki és csak fél hegyes erős paprikát szeltem
bele.) Ízlett Nekik is az Ő változatuk, Legkisebbikem két tányérral
evett meg legnagyobb örömömre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése