Idei, Szüleim kertjéből származó, frissen fejtett, lefagyasztott
zöldborsó volt ennek a levesnek az alapja. Régebben már készítettem bazsalikomos zöldborsókrémlevest,
az is nagyon finom volt, de most magyaros vonalon tartottam az ebédet, a
marhapörkölt elé jobban illett ez a zelleres zöldborsókrémleves.
Hozzávalók:
kb. 45 dkg fagyasztott zöldborsó, egy darab új zellergumó, 3-4 szál
zellerzöldje hosszú szárával együtt, fél fej hagyma, 1,5 liter forró
víz, 1-2 evőkanál olaj, 1,5 fehér műanyag kanál ételízesítő, őrölt bors
ízlés szerint, a sűrítéshez: kb. 1,5 dl hideg víz, 1,5 evőkanál rétes liszt.
Most nem dinszteltem meg a borsót, hanem forró vízben főni tettem a
feldarabolt zellergumóval, zellerzölddel és hagymával együtt.
Ízesítettem ételízesítővel és őrölt borssal, majd puhára főztem a
zöldségeket. Amikor elkészült, botmixerrel (MixSy) pürésítettem, majd
szitán átpasszíroztam a levest. Újra felforraltam, sűrítettem a hideg
vízből és lisztből álló habarással, jól kiforraltam. Kellett még bele
pici só és bors, utána máris tálalhattam ezt a finom zöld levest.
Kenyérkockát is lehetett volna rá pirítani, de most nem kívántam, így
csak egy petrezselyemlevéllel díszítettem.
Nagyon finom volt!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése