2016. június 23., csütörtök

Lecsós-kolbászos csirkemellcsíkok rizzsel

Nyárias étel készült ma nálunk. Lecsós-kolbászos csirkemell rizzsel. A legjobb az volt, hogy elejétől a végéig kb. 35-40 perc alatt elkészült. 
Hozzávalók: 
2 fél csirkemellfilé, 1 csapott fehér műanyag kanál só, 2-3 evőkanál olaj, 2 fej hagyma, 3 db sárga húsú paprika, 2 db hegyes csípős paprika,  kb. 10-12 cm-es darab békési csípős füstölt kolbász, 1 fehér műanyag kanál fűszerpaprika, 1 doboz 500 grammos passzírozott paradicsom, 3,5-4 dl víz, kevés folyékony édesítőszer
1,6-1,8 l forró víz, 1,5 fehér műanyag kanál só, 1-2 evőkanál olaj, 3 főzőtasak mester rizs
Először a rizs főzővizét tettem oda forrni. Megízesítettem sóval, és kevés olajat is tettem bele. Amikor felforrt beletettem a 3 tasak rizst, a tűzhelyet takarékra állítottam (3/9) és lefedve 20 percig főztem. 
Közben összevágtam a kiolvasztott csirkemell filéket, hagymákat, paprikákat és kolbászt.
A Zepter serpenyőt a sütés szabályai szerint előmelegítettem, beletettem a felszeletelt csirkemellet. Addig sütöttem, míg az edény elengedte, és mindenütt kifehéredett. Akkor tettem rá a sót, öntöttem rá kevés olajat, ráraktam a hagymát, zöldpaprikát és szeletelt kolbászt. 

Tovább sütöttem pár perig, majd rátettem a fűszerpaprikát, elkevertem 
és felöntöttem a passzírozott paradicsommal, meg vízzel.
Ízesítettem kevés folyékony édesítővel, és lefedve, de a tűzhelyet elzárva pároltam még pár percig.
A rizses zacskókat lecsepegtettem, a rizst tálba öntöttem, és már tálalhattam is, ezt az íz-gazdag, nyárias ételt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése