2016. június 26., vasárnap

Meggy-banán "fagyi", heti menü

Hasonlóan készült, mint régebben az eper-banános. Késes robotgépbe tettem 33 dkg kimagozott, keményre fagyott meggyet, hozzáadtam 2 db jó érett, nem egészen átfagyott banánt, belecsurgattam 2 evőkanál mézet, és hagytam a robotgépet dolgozni. Szép sima állagú csupa gyümölcs hűsítő lett belőle percek alatt. Most csak kanállal szedtünk kis tálkákba, nem használtuk a fagyis kanalat. Ebben a rekkenő hőségben mindannyiunknak nagyon jól esett. Nem volt túl édes, de egyszerűsége ellenére nagyon finom volt.
Ezeket ettük az elmúlt héten  - heti menü 25. hét

hétfő: vasárnapról maradt gombakrémleves, serpenyőben melegített rántott csirke felsőcomb
          pirítóson, majonézzel, új káposzta salátával

kedd: zelleres-fokhagymás burgonyakrémleves (vasárnapi maradék újkrumplipüréből),
          csontos csirkepörkölt (far, nyak, láb) tésztával, meggyes pite (húsok és meggy a fagyasztóból)

szerda: csirkepörkölt és tészta az előző napról

csütörtök: lecsós- kolbászos csirkemellcsíkok rizzsel*  (csirkemell a fagyasztóból)

péntek: zöldségleves cérnametélttel, / * előző napi maradék / hideg kaja a hűtőből

szombat: káposztás tészta új fejeskáposztából / fokhagymás-petrezselymes csípős tészta

vasárnap: zelleres zöldborsókrémleves, Legkisebbikem kérésére marhapörkölt sós burgonyával,
                csemege uborkával, meggy-banán "fagyi"  (zöldborsó, marhahús, meggy és banán a
                fagyasztóból)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése