Hasonlóan készült, mint régebben az eper-banános. Késes robotgépbe tettem 33 dkg kimagozott, keményre fagyott meggyet, hozzáadtam 2 db jó érett, nem egészen átfagyott banánt, belecsurgattam 2 evőkanál mézet,
és hagytam a robotgépet dolgozni. Szép sima állagú csupa gyümölcs
hűsítő lett belőle percek alatt. Most csak kanállal szedtünk kis
tálkákba, nem használtuk a fagyis kanalat. Ebben a rekkenő hőségben
mindannyiunknak nagyon jól esett. Nem volt túl édes, de egyszerűsége
ellenére nagyon finom volt.
hétfő: vasárnapról maradt gombakrémleves, serpenyőben melegített rántott csirke felsőcomb
pirítóson, majonézzel, új káposzta salátával
kedd: zelleres-fokhagymás burgonyakrémleves (vasárnapi maradék újkrumplipüréből),
csontos csirkepörkölt (far, nyak, láb) tésztával, meggyes pite (húsok és meggy a fagyasztóból)
szerda: csirkepörkölt és tészta az előző napról
csütörtök: lecsós- kolbászos csirkemellcsíkok rizzsel* (csirkemell a fagyasztóból)
péntek: zöldségleves cérnametélttel, / * előző napi maradék / hideg kaja a hűtőből
szombat: káposztás tészta új fejeskáposztából / fokhagymás-petrezselymes csípős tészta
vasárnap: zelleres zöldborsókrémleves, Legkisebbikem kérésére marhapörkölt sós burgonyával,
csemege uborkával, meggy-banán "fagyi" (zöldborsó, marhahús, meggy és banán a
fagyasztóból)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése