2016. június 21., kedd

Meggyes lepény

Horváth Ilona 1986-os szakácskönyvéből néztem ki ezt a receptet. A magozott meggy a mélyhűtőből került elő, de ugyanolyan finom volt,  mintha csak friss lett volna.
Hozzávalók: 
20 dkg vaj vagy margarin (én az utóbbit használtam), 4 egész tojás (helyette én 6 kicsit használtam), 15 dkg cukor, 20 dkg liszt (fele finom, fele rétes).  A tetejére:  80 dkg meggy (fagyasztott, felolvadás után, kicsavarva ennyi), 10 dkg cukorral megszórva, majd újra kinyomkodva
A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét 7 dkg cukorral keményre vertem, a sárgáját margarinnal és 8 dkg cukorral nagyon habosra, majd a kettőt óvatosan összekevertem és beleszitáltam a liszteket. Azzal is óvatosan összeforgattam, és sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam. A cukrozott, kinyomkodott meggyet a tetejére szórtam és 175 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 35 perc alatt szép pirosra sütöttem. Már langyosan is megkóstoltam, nagyon finom volt, de legközelebb teszek a tésztájába  egy kis reszelt citromhéjat, úgy biztos még finomabb lesz. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése