Horváth Ilona 1986-os szakácskönyvéből néztem ki ezt a receptet. A
magozott meggy a mélyhűtőből került elő, de ugyanolyan finom volt,
mintha csak friss lett volna.
Hozzávalók:
20 dkg vaj vagy margarin (én az utóbbit használtam), 4 egész tojás (helyette én 6 kicsit használtam), 15 dkg cukor, 20 dkg liszt (fele finom, fele rétes). A tetejére: 80 dkg meggy (fagyasztott, felolvadás után, kicsavarva ennyi), 10 dkg cukorral megszórva, majd újra kinyomkodva
A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét 7 dkg cukorral keményre vertem,
a sárgáját margarinnal és 8 dkg cukorral nagyon habosra, majd a kettőt
óvatosan összekevertem és beleszitáltam a liszteket. Azzal is óvatosan
összeforgattam, és sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam. A cukrozott,
kinyomkodott meggyet a tetejére szórtam és 175 fokra előmelegített
légkeveréses sütőben kb. 35 perc alatt szép pirosra sütöttem. Már
langyosan is megkóstoltam, nagyon finom volt, de legközelebb teszek a
tésztájába egy kis reszelt citromhéjat, úgy biztos még finomabb lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése