2016. február 21., vasárnap

Narancsos oroszkrémtorta Anyukám szülinapjára



Februárban van Apukám és Anyukám szülinapja is. Isten éltesse Őket sokáig. Mindkettejüknek sütöttem az idén tortát. Illetve Apukámnak kávés-tejszínes roládot, Anyukámnak narancsos oroszkrémtortát. 
Apu tortája diabetikus kávés lett, mert sehogy sem állt össze az eredetileg tervezett mascarponés narancsos krém. Ezért jött az újratervezés és a kényszermegoldás. De végül szép is lett és finom is belül kávés krémmel, kívül habbá vert Hulalával, csak a nagy kapkodásban elfelejtettem lefényképezni. Viszont Anyukám tortája mindenféle kapkodás nélkül elkészült, volt idő az indulás előtt a megörökítésre. Az Ő tortája narancsos oroszkrém lett. 

A piskóta szokásos módon, 6 tojásból, 6-6 evőkanál cukorral és liszttel, 1 alaposan megmosott citrom reszelt sárga héjávalkészült, légkeveréses sütőben 150 fokon kb. 35 perc alatt sült meg.
A krémhez 1 csomag vaníliás pudingport kikevertem 1 dl hideg tejjela maradék 2,5 dl tejet 5 evőkanál cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral felforraltam, és belefőztem a feloldott pudingport, belereszeltem megmosott  narancs és 1 biocitrom sárga héját, és kihűtöttem. Hűlés után 4 dl felvert Hulalával lazítottam a főzött krémet. Valami isteni fonom habos krém lett, amivel betöltöttem a háromba vágott tortát. A külsejét is bekentem a habos-narancsos krémmel, a díszítéshez újabb 2 dl Hulalát vertem föl 1 csomag vaníliás cukorral. 

Mindketten 75 évesek lettek az idén, 75 gyertyát nem tudtam a tortájukra tenni, de egyet-egyet mindketten kaptak, így volt mit elfújni. Mindketten nagyon örültek :).




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése