2016. február 6., szombat

Omlós tepertős pogácsa



Eddig csak hajtogatott tepertős pogácsát  sütöttem, de múltkor Anyukám olyan finom omlósat sütött, hogy el kellett kérnem a receptjét. Annyira egyszerű és gyors, mégis valami isteni finom.

Hozzávalók: 
15 dkg darált tepertő, 10 dkg zsír, 50 dkg finom liszt, 4 púpos evőkanál 20 %-os tejföl, 1 kávéskanál cukor, 1 csomag instant élesztő, 1,5 fehér műa. kanál só, 
a kenéshez pici tejszínnel és sóval elkevert tejföl. 

A tejfölt mikróban meglangyosítottam hozzáadtam a cukrot és elkevertem benne az instant élesztőt. A lisztet elmorzsoltam a tepertőkrémmel és a zsírral, hozzáadtam az élesztős tejfölt, sót, összegyúrtam, kinyújtottam, tetejét éles késsel megkarcoltam és kis pogácsaszaggatóval kiszaggattam. A sütőt közben légkeverésen és 180 fokon előmelegítettem. A kis pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam, és szép világosbarnára sütöttem.


1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták! Szeretjük mi is a tepertős pogácsát különösen férjuram! Van most is tepertő itthon és mondja hogy mikor sütök ?

    VálaszTörlés