2016. május 6., péntek

Rizskoch





Régen volt  "rizskók" nálunk, a blogon utólag visszanézve kicsit másképp készítettem. A mostanit Legkisebbikem Párjával közösen hoztuk össze.
Volt még itthon 20 dkg "A" minőségű rizs, azt reméltem ebben az ételben nem tűnik fel, hogy rondára fő, így azt használtuk föl. 

Hozzávalók: 
1 evőkanál margarin, 20 dkg rizs, 0,5 liter tej, 5 evőkanál cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 4 db M-es tojás, kevés margarin a tepsi kikenéséhez

Az evőkanálnyi margarinon felforrósítottuk a rizsszemeket, majd felöntöttük tejjel. Felforraltuk, ízesítettük 1 evőkanál cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. Forrás után kb. 20 perc alatt puhára főztük a rizst. 4 tojás sárgáját különválasztottuk a fehérjétől, a fehérjét 4 evőkanál cukorral és egy vaníliás cukorral kemény habbá vertük. A tojások sárgáját elvegyítettük a forró tejberizzsel, majd a masszát hozzákevertük a kemény cukros habhoz. Margarinnal kikent Zepter tespibe öntöttük, addig sütöttük kb. 175 fokos légkeveréses sütőben, míg ilyen szép lett. 


Akkor kivettük, felszeleteltük és tálaltuk. Isteni habos csoda lett. A gyerekek baracklekvárt ettek hozzá, én üresen ettem. Finom volt, nem volt túl édes. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése