2016. május 21., szombat

Zelleres sárgarépakrémleves


Megint egy levest hoztam, amiből nem főztem sokat, mert csak próba volt, de szerencsére nem csalódtam benne. Isteni finom lett. 
Hozzávalók:
1 evőkanál margarin, kevés felaprított hagyma (egy hagyma legkülső fehér levele), 4 szál zsenge sárgarépa, 1 szelet egy közepes zellerből (kb. 1,5 cm vastag) - a répa és a zeller is vékony szeletekre vágva, 1 fehér műanyag kanál ételízesítő, 1/2 fehér m. kanál só, őrölt bors, 1 evőkanál rétes liszt, 1 liter forró víz,  kis csokor megmosott zellerlevél felaprítva, 1/2 dl 30 %-os tejszín
A zöldségeket margarinon együtt megdinszteltem a só, ételízesítő és őrölt bors hozzáadásával, amikor zsírjára sült, megszórtam liszttel, pirítottam pár másodpercig, aztán felöntöttem forró vízzel. Forrás után csak kb. 5 percig főztem, majd botmixerrel (MixSy) szétcsapattam. Beletettem a felaprított zellerlevelet, tejszínt, még pici sót-borsot és néhány másodperces forralás után máris tálalhattam a pirított kenyérkockákkal. Reméltem, hogy finom lesz, de ez a leves minden reményemet felülmúlta.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése