2016. május 3., kedd

Túrós sajtos sült tészta



Maradék tészta eltüntetésére. Tegnap a vasárnapi csontlevesben főtt csontokról leszedetett húsokból meg a leveszöldségből olaszos tésztaszószt főztem szarvacska tésztával, hasonlóképpen mint ITT, csak most kimaradt belőle a kolbász, mert sok hús volt a tarjacsontokon. Végül a tésztából alig fogyott, mert a húsos-zöldséges szósszal inkább melegszendvicset sütöttünk, talán mondanom sem kell Legkisebbikem és én is imádtuk. A tészta hűtőbe került, mára így átalakítva sütöttük meg, hogy azért az se vesszen kárba. Így már Legkisebbikem Párjának is nagyon ízlett. 

Hozzávalók: 
Egy darab füstölt szalonna (kb. 5x10x4 cm) apró kockákra vágva, a tegnap kifőzött tészta megmaradt kb. 3/4 része, 1 csomag félzsíros tehéntúró (25 dkg), 4-5 púpos evőkanál 20 %-os tejföl1 db nyers tojásfél csapott fehér műanyag kanál só, 4-5 evőkanál tejföl a tetejére, + durvára reszelt zsíros trappista sajt ízlés szerint.

Először a szalonnát olvasztottam ki, a zsírjából pár kanállal kikentem a kis Zepter tepsit. 
A túrót, tejfölt, nyers tojást és sót MixSy-vel sima krémmé mixeltem, hozzákevertem a serpenyőben maradt kisült szalonnazsírt.
A tésztát összekevertem a krémes túróval és a tepsibe simítottam.
A tetejét megkentem tejföllel, durvára reszelt sajttal megszórtam és 180 fokra, légkeverésre állított, előmelegített sütőbe toltam. Nem mértem az időt, addig sült, míg ilyen szép lett. 


Végül a tetejére szórtuk a szalonna pörcöt és máris ehettünk. Nagyon finom szaftos lett!! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése